Hurja maaliton putki: Suomalainen NHL-taituri melkoisessa syväjäässä – ”Ollut todella turhauttavaa hänelle”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen kyntää tällä hetkellä jäätävässä 26 ottelun maalittomassa putkessa.

Lehkosen vuosi 2019 on ollut hyvin synkkä, sillä maaliverkot heiluivat 23-vuotiaan taiturin toimesta edellisen kerran joulukuun 29. päivä.

Canadiensin päävalmentaja Claude Julien ei kuitenkaan ole huolissaan luottohyökkääjänsä kylmästä putkesta.

– Hänellä on ollut tilaisuuksia. Suurin ongelma on vain se, että maaleja ei ole tullut. Se on ollut todella turhauttavaa hänelle. Tälle asialle ei voi paljoa tehdä, muuta kuin kannustaa häntä. Pidän siitä, että hän on pystynyt luomaan paikkoja viime aikoina. Kun saat maalipaikkoja, niin maaleja tulee myös sen mukana – toivottavasti se tapahtuu pian, Julien kertoi NHL.com-sivustolla.

Parhaalla NHL-kaudellaan 19 osumaa tehnyt suomalainen on maalimäärästään huolimatta tärkeä palanen Canadiens-ryhmässä.

– Hän tuo pöydälle niin paljon muutakin, kuin pelkästään pisteitä. Tässä joukkueessa on monta pelaajaa, joilla on vähemmän maaleja kuin hänellä. Hän on todella luotettava otteluiden lopuissa – varsinkin silloin kun vastassa on vihollisen iso ketju pelaamassa ylivoimaa. Hän tuo vain niin paljon asioita. Hänen pistemääränsä ei tyydytä häntä, mutta tiedämme, että hän pystyy parempaan, Julien rohkaisi.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?