MM-kultaa Nuorten Leijonien mukana voittanut puolustajalupaus hirmuvireessä AHL:ssä!

© Kuva: Ilari Isotalo
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Suomen paidassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuodenvaihteessa Kanadassa voittanut puolustaja Urho Vaakanainen oli pelipäällä miehen AHL-seura Providence Bruinsin napattua 5-2-kotivoiton Springfield Thunderbirdsistä.

Boston Bruinsin toissa vuoden varaustilaisuuden 18. pelaajana varaama 20-vuotias iski joukkueelleen tehot 2+1. Kyseessä olivat samalla joensuulaislähtöisen puolustajan ensimmäisen maalit AHL-kaukaloissa. Nuorukaisen tehosarake näyttää 25 ottelun jälkeen lukemaa 2+10=12.

Kauden emoseura Bostonin mukana aloittanut suomalaislupaus ehti pelata alkukaudesta kaksi NHL-ottelua, minkä jälkeen aivotärähdys vei miehen pitkälle sairaslomalle. Vaakanainen pelasi vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa seitsemän ottelua tehoin 0+4.

Huumekohussa tällä kaudella ryvettynyt ja paikkansa Philadelphia Flyersin kokoonpanossa menettänyt Jori Lehterä ei puolestaan kuulunut AHL-seuransa Lehigh Valley Phantomsin kokoonpanoon. 31-vuotias ex-leijonahyökkääjä on pelannut AHL-komennuksensa aikana viisi ottelua tehoin 1+2.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!