Boston Bruinsin Tuukka Rask ilmiömäisessä vireessä – suomalaismaalivahti mukana jopa Vezina-puheissa!

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Boston Bruinsin sunnuntaina 32 vuotta täyttävä suomalaismaalivahti Tuukka Rask on yltynyt ilmiömäiseen vireeseen NHL:ssä.

Savonlinnalaislähtöisen Raskin kauden alku oli tälläkin kertaa tahmea, mutta loistavasti jopa suomalaista useammin torjuntavastuuseen päässyt kakkosvahti Jaroslav Halak piti Bruinsin kiinni voittovireessä suomalaisen hakiessa omaa virettään.

Nyt Bruinsin seurahistorian eniten voittoja napsinut maalivahti on kuitenkin nostanut pelinsä takaisin sille tasolle, mitä mieheltä on parhaimmillaan totuttu näkemään. Raskin edellinen varsinaisen peliajan tappio tuli ennen joulua. Sittemmin tilastoihin on kertynyt 17 ottelua, joista vain kolme on päättynyt tappioon – nekin vasta varsinaisen peliajan jälkeen tuoden joukkueelle aina yhden sarjapisteen.

Suomalaistähti ei päästä tällä hetkellä taakseen helppoja maaleja, mikä auttaa 16 ottelun pisteputkessa olevaa joukkuetta kääntämään tiukat pelit voitoikseen. 36 ottelua pelanneen suomalaisen torjuntaprosentti tällä kaudella on 92,2 päästettyjen maalien keskiarvon näyttäessä lukemaa 2,29.

Jotkut ovat nostaneet Raskin nimen mukaan jopa kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon voittajaehdokkaiden listalle. Alkukaudesta pitkään torjuntavastuun Halakin kanssa jakaneen kokeneen maalivahdin todellinen tavoite on kuitenkin keväässä.

Bruins osoitti juuri pystyvänsä kaatamaan Raskin johdolla jopa NHL:ää suvereenisti johtavan Tampa Bay Lightningin. Olisiko Raskista ja Bruinsista Lightningin pysäyttäjäksi myös paras seitsemästä -pudotuspelisarjassa?

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!