Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ovat tarjonneet suomalaisille kiekkofanaatikoille makeaa mahan täydeltä NHL:n lähimenneisyydessä.

Pelaajat ovat nimittäin vuoden 2019 kovimpia pistelinkoja koko sarjassa. Suomalaisduo yltää komeasti kärkiviisikkoon, kun tarkastellaan pistepörssiä vuoden ensimmäisestä päivästä tähän hetkeen.

Kummatkin ovat mättäneet 36 pistettä, ja he ovat yli piste per peli -tahdissa. Barkovin saldo vuoden 30 kamppailussa on vakuuttava 14+22, ja Ahon tilastot 29 ottelussa ovat täysin samat. Noilla irtoaa jaettu viides sija vuoden 2019 pörssissä, jonka näet kokonaisuudessaan täältä.

Pelaajat jakavat syöttöpörssissä kahdeksatta sijaa. Suomalaisista 22 napsuun on yltänyt myös Ahon joukkuekaveri Teuvo Teräväinen.

Lauantain vastaisena yönä Barkovin ja Ahon otteet olivat kovin erilaiset keskenään vertailtaessa. Ensiksi mainittu saalisti peräti viisi syöttöpinnaa, Aho puolestaan jäi pisteittä ja karusti viisi astetta pakkaselle tehotilastossa.

LUE YÖSTÄ LISÄÄ:

Winnipeg kylvetti Carolinaa NHL:ssä – Sebastian Aholla karmea ilta!

Aleksander Barkovin uskomaton vire vain yltyy: tehtaili uran ennätyspisteet 0+5 – katso maalit täältä!