Kun suomalaistähti Mikko Rantanen rikkoi Colorado Avalanchen edellisessä ottelussa jo 30 tehdyn maalin rajan kuluvan kauden osalta, takasi nousiaislainen panoksellaan sen, että Avs on saanut nauttia tällä kaudella poikkeuksellisten kovien maalilinkojen edesottamuksista.

Tuon 30 häkin rajapyykin ovat puhkaisseet jo aiemmin Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog.

Sen rikkominen joukkueen leirissä näin monen eri pelaajan toimesta on harvinaista. Coloradosta on edellisen kerran vähintään tuohon pystynyt vähintään kolme eri pelaajaa kaudella 1995-96.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @Avalanche feature 3+ 30-goal scorers in a season for the first time since 1995-96 (Joe Sakic, Claude Lemieux, Valeri Kamensky, Peter Forsberg). #NHLStats #BUFvsCOL

Kuten oheinen twiitti todistaa, on Rantanen – MacKinnon – Landeskog sivunnut nyt varsin kovan kvaretin edesottamuksia. Aiemmat 30 maalia saman kauden aikana iskeneet pelaajat eivät sen kummemmin esittelyitä kaipaa. Kastiin kuuluvat mm. suomalaisillekin tutut legendat Joe Sakic ja Peter Forsberg.

Tämän kauden osalta MacKinnonilla pömpeleitä on kasassa jo 35 (87 pinnaa) ja Landeskogillakin 33 (69). Nousiaisten lahjan saldo on 30+56=86.

Colorado voitti yöllä Buffalo Sabresin 3-0. Joukkueen kohdalla on tietysti toivottavaa, että sama vire jatkuu alkukeväästäkin.

Avalanche on nyt viimeistä jatkopaikkaa perässä kutkuttavasti kaksi pinnaa.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Raju tälli päähän! Mikko Rantanen koki kovia NHL:ssä – jäi kovan pommin alle

Mikael Granlund iski historiallisen maalin NHL:ssä – jäi laihaksi lohduksi, Sebastian Aho ja kumppanit kurittivat

Mikko Rantanen pitelemätön NHL:ssä! Tykitti itsensä tähdistöön – rikkoi maaliennätyksensä