Jesperi Kotkaniemi kommentoi tapahtumarikasta NHL-kauttaan: ”Voisin kirjoittaa siitä kirjan”

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemen elämä mullistui täysin viime kesänä legendaarisen Montreal Canadiensin varattua nuorukaisen NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana.

Sittemmin 18-vuotias, NHL:n nuorin pelaaja on tehnyt vaikutuksen koko liigaan iskemällä debyyttikaudellaan toistaiseksi pelaamissaan 67 ottelussa mukavat tehot 11+21=32.

– Voisin kirjoittaa kirjan siitä (ensimmäisestä vuodesta NHL:ssä), Kotkaniemi naureskeli TSN:lle maanantain harjoitusten jälkeen.

– Tämä on ollut pitkä vuosi. Asiat ovat tapahtuneet nopealla tahdilla, hyökkääjä jatkaa.

Canadiensin päävalmentaja Claude Julien päätti hidastaa Kotkaniemen vauhtia tiputtamalla nuorukaisen katsomon puolelle kahden pelin ajaksi viime viikolla. Väsymys on tässä vaiheessa luonnollinen seuralainen nuorelle pelaajalle, joka on kolunnut läpi tulokasleirityksistä alkaen kaikki mahdolliset kissanristiäiset jo ennen varsinaisen NHL-kauden alkua.

– Valmentaja tietää mitä hän tekee ja luotan täysin häneen. Luullakseni hän yrittää hieman lepuuttaa minua. Ehkä hän katsoo, etten ole ollut täysin parhaimmillani viime viikkoina. Oli hyvä saada alle vähän huilia, Kotkaniemi myöntää itsekin.

Huili tuli taatusti tarpeeseen, sillä Kotkaniemellä on iso ruutu hoidettavanaan Montrealin taistellessa loppukaudella NHL:n itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Joukkue on tällä hetkellä tasapisteissä viimeistä villi kortti -paikkaa hallussaan pitävän Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!