Enemmän suomalaistähtiä? Jokerit-pomo Jari Kurri vastaa kritiikkiin: ”Ykköstavoite on menestyminen”

© Kuva: Juha Tamminen
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Pitäisikö Jokereiden joukkueesta löytyä enemmän suomalaisia kärkipelaajia? Tämä on kysymys, joka on herättänyt paljon keskustelua KHL-joukkueen kauden päädyttyä pettymyukseen sarjan pudotuspelien avauskierroksella.

Jokereiden taival tyssäsi kitkerällä tavalla Dynamo Moskovaa vastaan, kun venäläisjoukkue tiputti suomalaisryhmän jatkosta voitoin 4-2. Sen jälkeen on alkanut laaja jälkipyykki Jokereiden matkasta KHL:ssä.

Yksi kritiikki on kohdistunut Jokereiden joukkueen rakenteeseen. Ryhmästä löytyi tällä kaudella harvinaisen vähän suomalaisia pelaajia – kärkikenttien ratkauspelaajat olivat pitkälti ulkomaalaisvahvistuksia. Tämä on herättänyt keskustelua paljon sekä mediassa että sosiaalisen median puolella.

Jokereiden GM Jari Kurri vastaa tuoreeltaan keskusteluun. Hän ymmärtää aiheen.

– Jokerit lähtee aina hakemaan uusia pelaajia sillä ajatuksella, että he ovat suomalaisia. Se on aina lähtökohtamme. Löytyykö tietylle paikalle mitat täyttävä suomalainen pelaaja, onkin sitten toinen tarina, Kurri pohtii Jokereiden tiedotteessa.

Jokereiden yksi haaste on Suomen kova verotus. Se vaikuttaa melkoisesti pelaajien tienesteihin. Tilanteen myötä moni suomalaianen huippunimi karkaa helposti muihin seuroihin paremman palkkanauhan perässä.

– KHL:ssä pelasi tällä kaudella 45 suomalaispelaajaa ja monia huippuja myös Ruotsissa ja Sveitsissä. Siinä joukossa on nimiä, joista olemme olleet kiinnostuneita, mutta moni asia vaikuttaa siihen, missä pelaaja jatkaa uraansa, Kurri kertoo.

Jatkossa KHL-seuran tavoite on yhä kirkas. Jokerit uskoo pystyvänsä haastamaan sarjan suuria vaikeuksista huolimatta.

– Pelaamme KHL:ssä, jossa kilpailu on äärimmäisen kovaa ja ykköstavoitteemme on menestyminen kaukalossa. Haluamme olla kärkijoukkue tässä sarjassa ja etsimme parhaita mahdollisia pelaajia. Tämä pätee mihin tahansa ammattilaisliigan joukkueeseen, emmekä ole poikkeus, Kurri kiteyttää.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!