Liigan yllättäjäjoukkueelle huippu-uutinen: Nuorten kultaleijona palaa kuukauden jälkeen vihdoin tositoimiin

© Kuva: Ilari Isotalo
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Liigassa runkosarjan viidennestä sijasta vääntävä HPK saa Tapparaa vastaan maalilleen kaivatun tähden. Reilut kolme vuotta sitten nuorten maailmanmestaruutta Helsingissä juhlinut Emil Larmi torjuu runkosarjan päätöspelissä edustamansa joukkueen tolppien välissä.

Jotain Larmin hyvästä tasosta kertoo se, että Kerho on päästänyt sarjassa ennen päätöskierrosta peräti toiseksi vähiten (146) maaleja. Ainoastaan ylivoimainen kärkijoukkue Kärpät (97) on selvinnyt vähemmällä.

HPK:n veskari on pysäytellyt pikkumustia tällä kaudella 90,87 prosentin varmuudella. Kun Larmi on ollut sivussa, on hämeenlinnalaisten maalilla kumilätkiä kopannut joko kakkosvahti Antti Karjalainen (89,47) tai rovaniemeläisestä Mestis-joukkue RoKista lainalla piipahtanut Rasmus Reijola (85,71).

HPK:n ykkösvahti on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista turhan paljon. Hän on pelannut verrattain vähän, vain 35 ottelussa. Määrä on siihen nähden pieni, miten ylivertainen ykkösveskari hän joukkueessa on.

Lahtelaislähtöinen torjuja seisoi tolppien välissä edellisen kerran kuukausi sitten 16. helmikuuta.

Liigan runkosarjan päätöskierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:

Maali jokaista joukkuetta vastaan Liigassa – vain yksi pelaaja on pystynyt tällaiseen liekehdintään

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!