HELSINKI. Konkarihyökkääjä Juhamatti Aaltonen on yhtä hymyä Liigan pudotuspelien aattona.

Syytä hymyyn riittää tänä keväänä normaalia enemmän. Kiekkotaituri on löytänyt itselleen tutun kodin Lahdesta ja Pelicansista. Takana on vaikean alkukauden jälkeen pirteä paluu Suomeen ja Liigaan. Alla on Suomessa nyt 11 ottelua tehoin 9+4=13.

Kuvaavaa on, että Aaltonen on ehtinyt iskeä Pelicans-paidassa jo 11 peliin enemmän pisteitä kuin koko alkukauden aikana Skellefteå AIK:ssa (1+8=9).

Leijonat.com tapasi Aaltosen, joka kertoo suoraan, että Liigaan paluu on tehnyt hyvää uralle.

Oliko helppo tulla kesken kautta takasin liigaan Pelicansiin pelaamaan?

– No joo, kyllä oli. Jengissä on paljon tuttuja jätkiä – kaikki ottivat hyvin heti vastaan. Voi sanoa, että oli helppoa tulla takaisin.

Paluutasi voi kuvailla tehokkaaksi. Iskit jo 11 runkosarjaotteluun enemmän pisteitä kuin Ruotsissa koko kauden aikana. Mikä siihen vaikutti?

– Varmasti sellainen näyttämisen halu ja nälkä. Halusin vähän näyttää itselleni ja kaikille muillekin, ettei tässä olla vielä ihan valmiita.

Kummassa olet sitten tykännyt pelata enemmän, Ruotsissa vai täällä Suomessa?

– No tietenkin täällä Suomessa olen nyt tykännyt. Hommat ovat menneet hyvin, joten täällä on ollut paljon hauskempaa. Peli on kulkenut heti.

Mikä täällä Suomessa on sinulle parempaa?

– Osaan pelata enemmän (kuin alkukaudesta tuli vastuuta). Se on kumminkin se juttu, jonka takia tätä tehdään. Kun tulosta tulee, on se mukavaa. Ja vielä pärjätään ja voitetaan – kyllähän se on aina kivaa.

LUE MYÖS: Parhaat valittu! Tutut Liiga-tähdet veivät pokaalit – tässä kaikki palkitut

LUE MYÖS: Isoja eroja! Näin paljon maksaa liput Liigan pudotuspeliotteluihin

Aaltonen on tuttu nimi myös Leijonista. Kuva: Getty Images.

”Muutakin kuin sohvalla makoilua”

Ehtikö Ruotsissa tulla koti-ikävä?

– Kyllä siinä sellaista oli. Se jakso oli aika vaikeaa aikaa. Ja kun oli yksin siellä, kyllä siinä vähän tuli sellainen olo, että tarvitsisi jotakin muutakin tehdä kuin maata sohvalla.

Puolivälierissä vastassa on heti vanha joukkue HIFK. Millaiset fiilikset on pelata vanhoja kavereita vastaan?

– Ei siinä, olen itsekin niin monessa paikassa pelannut jo, että monta kertaa olen pelannut jo vanhoja joukkueita vastaan. Siinä on aina sellainen ekstralataus, kun paljon tuttuja jätkiä on vastassa. Mielenkiintoinen sarja tulossa.

Mitä itse odotat vielä loppukaudelta ja pudotuspeleistä?

– Toivotaan, että saadaan hyvä tulos ja mennään päivä kerrallaan. Huomenna (torstaina) on ensimmäinen peli. Katsotaan sitten, miten se menee.

LUE MYÖS: Tosipelit vauhtiin! Liigan pudotuspelien otteluohjelma julki – tästä kevään aikataulut ylös

Haastattelu: Annika Hytönen, Helsinki

Kirjoittaja oli TET-kurssilla vierailemassa Leijonat.comin toimituksessa.