Mihin Kasperi Kapasen vire katosi? Kiekkosivusto nostaa suomalaisen roolin avainasemaan NHL:n pudotuspeleissä

© Kuva: Getty Images

Arvostettu The Hockey News -julkaisu nosti tuoreessa jutussaan esille pelaajia, joilta se odottaa tasonnostoa ja joiden roolin se näkee ratkaisevan tärkeänä NHL:n pian alkavissa pudotuspeleissä.

Yhtenä pelaajana listalta löytyy Toronto Maple Leafsin laitahyökkääjä Kasperi Kapanen, jonka viime ajat ovat olleet vaikeita aivotärähdyksen ja ketjumuutosten syötyä tehoja läpimurtokauttaan pelaavan kuopiolaisen pelistä.

William Nylanderin poissaollessa Kapanen oli Toronton tärkeimpiä pelaajia kasvattaen vastuutaan kokoonpanossa. Sittemmin hän ei ole löytänyt samaa virettä Nazem Kadrin ja Patrick Marleaun rinnalla, lehti muistuttaa.

– Yksi piste viimeiseen seitsemään peliin. Huolimatta 19 maalistaan Kapanen on tehnyt vain viisi osumaa 31 pelissä tämän vuoden puolella. 42 pistettä tulokassopimuksen viimeisellä kaudella on hyvä saavutus, mutta hänen on noustava esiin, jos Leafs mielii päästä pudotuspelien toiselle kierrokselle ensi kertaa sitten kevään 2004, julkaisu analysoi nopeajalkaisen suomalaisen merkitystä pudotuspeleissä.

Toronto on voittanut viimeisestä seitsemästä pelistään vain kaksi. Pudotuspelipaikkansa käytännössä jo varmistaneella joukkueella onkin valtavat paineet menestyä kokoonpanon ollessa vihdoin todellisen haastaja-tason joukkueen vaatimalla tasolla.