Winnipeg Jetsin Patrik Laineesta tuli vasta neljäs NHL-pelaaja, joka on pystynyt kolmeen vähintään 30 maalin kauteen ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä.

Suomalainen otti kantaa 12 pelin ajan ilmassa roikkuneeseen merkkipaaluun, joskin muistutti työn olevan vasta alkutekijöissään. Myöskään 2-5-tappio Dallas Starsille ei juuri antanut aihetta sen suurempiin juhliin.

– Se ei tee minua onnelliseksi juuri nyt tällaisen pelin jälkeen, mutta otan sen kunnianosoituksena. Olen vain kaveri Suomesta, joka unelmoi pelaamisesta NHL:ssä. Nyt tein 30 maalia heti kolmella ensimmäisellä kaudellani. Voin olla ylpeä itsestäni, mutta työ on vasta alussa, Laine jutteli Winnipeg Jetsin Twitter-sivuilta löytyvässä haastattelussa.

Laineen kausi on normaalipelaajalle komeasta maalimäärästä huolimatta ollut pettymys. Avauskaudellaan 36 maalia tehnyt suomalainen iski viime kaudella jo todella lupaavat 44 osumaa, joten 50 maalin rajan odotettiin rikkoutuvan miehen kolmannella sesongilla. Suomalaistähdellä on vielä kuusi peliä aikaa kohennella tilastojaan ennen runkosarjan päättymistä.

LUE MYÖS: Patrik Laine nousi legendojen joukkoon – kruunasi samalla historiallisen suomalaiskauden NHL:ssä!

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 Patrik Laine on tonight's fall to the Stars, scoring 30 goals for the third straight season and more. #DALvsWPG