NHL:ssä ainakin menestyksen perusteella lilliputiksi helposti leimattava Arizona Coyotes on putoamassa pudotuspelikelkasta viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Sillä oli pitkään saumat jatkopeleihn ensimmäisen kerran sitten kauden 2011-12.

Kojoottipaidat kuitenkin hävisivät yöllä tällä kaudella syvälle sukeltaneelle Los Angeles Kingsille kohtalokkaasti numeroin 1-3. Jack Campbell pysäytti peräti 49 kutia Kingsin maalilla.

Tulos miellytti Mikko Rantasen tähdittämää Colorado Avalanchea taatusti.

Nyt Avalanche on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pinnoja kahdeksanneksi ja Arizona yhdeksänneksi eniten. Joukkueiden välinen piste-ero on neljä pinnaa, kun kummallakin on kaksi ottelua pelaamatta.

Kings lähetti somessa terveiset Avsin suuntaan kääntäen veistä Arizonan haavassa.

– Olkaa hyvät, Colorado Avalanche.

Oman mausteensa Coyotesin ja Avalanchen soppaan heittää Patrik Laine. Arizona punnitsee viimeisissä otteluissaan Vegas Golden Knightsin ja suomalaistykin edustaman Winnipeg Jetsin, Colorado puolestaan taistelee paikasta aurinkoon juurikin Winnipegiä ja San Jose Sharksia vastaan.

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkotaan paremmuus voittomäärän perusteella. Tähän ei kuitenkaan huomioida vl-kisassa tulleita voittoja. Sen jälkeen paremmuuden ratkaisevat tarvittaessa keskinäisten pelien pisteet.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Tiesitkö? Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johtama NHL-joukkue tehnyt todella vaikuttavaa historiaa

Suomalaiset varastivat show’n NHL:ssä – ratkaisijoina elintärkeässä voitossa!

NHL:n suomalaislupaus ilmömäisissä liekeissä: Rikkoi jo 50 pinnan rajan, seuraavaksi varjoon jää suomalainen maalilinko?

Sami Vatasen kahvinjuonti naurattaa NHL:ssä – kiskoo pukukopissa suomalaista Juhla Mokkaa: ”Ei pysy muuten hereillä peleissä”

Tämä on harvinaista: Esa Lindelliltä taiturimainen ohjaus – katso video!