NHL:n suomalaislupaus ilmömäisissä liekeissä: Rikkoi jo 50 pinnan rajan, seuraavaksi varjoon jää suomalainen maalilinko?

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

AHL-joukkue Charlotte Checkersissä pelaava Aleksi Saarela (arkistokuvassa) on ollut läpi talven todella vakuuttavassa vedossa. Tammikuussa 2016 nuorten maailmanmestaruutta juhlinut hyökkääjä on kivunnut jo lähelle sarjan maalipörssin kärkeä.

Hyökkääjä paukutti keskiviikkoyönä kaksi häkkiä Charlotten selvään 5-1-voittoon päättyneessä koitoksessa Lehigh Valley Phantomsia vastaan. Maalilinko ampui koitoksessa kuusi kertaa, joka oli eniten kaikista.

Charlotte vitsaili Twitter-tilillään, että somepäivityksiä voi tehdä tietokoneella jo kopioi-liitä-menetelmällä mitä ilmeisemmin Saarelan jatkuvan maalitehtailun takia.

Jatkuvaa se tosiaan on ollut. Saarela on summannut tällä kaudella 64 ottelussa komeat tehot 27+23=50. Tehotilastokin on jo 14 astetta plussan puolella.

Suomalaispelaaja miehittää sarjan pistepörssissä sijaa 40:n hujakoilla, mutta maalipörssissä hän on kivunnut sen sijaan aivan terävimmän kärjen taakse. Kun ykköspaikka irtoaa toistaiseksi 32 kihauksella, voi Saarela kammeta runkosarjassa jopa ykköstykiksi. Niin vakuuttavaa tekeminen on ollut pitkään.

Saarelan tahtia kuvaa hyvin se, että esimerkiksi viime kaudella Teemu Pulkkinen sijoittui pistepörssissä kuudenneksi häikäisevin lukemin 29+36=65. Pistemäärään Charlotte-pelaaja tuskin yltää, mutta maalilingoksi tiedetyn Pulkkisen 29 täysosuman sivuaminen tai jopa sen rikkominen olisi luokkaa jäätävä.

Pistelinko on NY Rangersin kesän 2015 kolmoskierroksen varaus. Hänen pelaajaoikeudet kuitenkin kaupattiin aikoinaan Carolina Hurricanesille, jonka farmijoukkue on siis Checkers.

LUE POHJOIS-AMERIKASSA PELAAVISTA SUOMALAISISTA MYÖS:

Tämä on harvinaista: Esa Lindelliltä taiturimainen ohjaus – katso video!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?