New York Islandersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on palannut joukkueensa täyteen harjoitusvahvuuteen parin viikon sairaslomansa jälkeen.

Pudotuspelien kotiedusta taisteleva Islanders odottaa vesi kielellä 35-vuotiaan konkarin paluuta, onhan Stanley Cupin Detroitissa voittanut Filppula yksi joukkueen kokeneimmista pudotuspelikävijöistä ja samalla tärkeä esimerkki nuoremmille pelaajille tosipelien alkaessa.

Kyynärpäävammasta kärsinyt hyökkääjä kommentoi vammaansa NHL:n verkkosivuilla.

– Kyynärpää ei tuntunut hyvältä, joten arvasin jonkin olevan pielessä. Olen iloinen, että vaiva parani äkkiä ja oloni on nyt hyvä. Tänään oli ensimmäiset harjoitukset, joten katsotaan, miten homma etenee. Kaikki kuitenkin tuntui hyvältä tänään, Filppula sanoi.

Joukkueen päävalmentaja Barry Trotz myöntää tällä kaudella 71 ottelussa 29 (15+14) tehopistettä iskeneen suomalaisen paluun olevan joukkueelle todella odotetun uutisen.

– Hän tunsi olonsa hyväksi, joten on realistista odottaa hänen olevan mukana pudotuspelien alkaessa. Se olisi todella tärkeää meille, Trotz kommentoi NHL.comille.

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät ensi viikolla.