Valtteri Filppulan piti olla neljä viikkoa sivussa NHL-otteluista ylävartalovamman vuoksi. Hän kuitenkin palasi reilun viikon etuajassa kaukaloon runkosarjan viimeiseen peliin Washington Capitalsia vastaan.

Loukkaantuminen ei näkynyt suomalaiskonkarin otteissa. Filppula viimeisteli toisessa erässä ottelun avausmaalin läpiajosta pienillä harhautuksilla ja terävällä laukauksella.

Filppula heilutti maaliverkkoja toistamiseen kolmannessa erässä. Hän luisteli suorassa hyökkäyksessä yksin vastustajan puolustuksen taakse ja pääsi napauttamaan Adam Pelechin syötön sisään.

Islanders voitti ottelun 3-0, kun Washington haki kavennusta ilman maalivahtia tuloksetta. Filppulalle tämä runkosarja on ollut menestys. 72 pelatun ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 17+14.