Eeli Tolvasen todella väkevä vaihe jatkuu – voi vielä rikkoa maagisen viime kauden pistemääränsä!

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Kaikki Eeli Tolvasta läheltä seuraavat muistavat, kuinka nuori lekehti viime kaudella KHL:ssä ja Jokerien paidassa. Nuorten ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari sivalsi runkosarjan 49 kamppailussa pinnat 19+17=36 ja syntyivätpä 11 pudotuspelissäkin komeat pisteet 6+1=7.

Suomalaisesta sai kirjoittaa mm. tällaisia ja tällaisia juttuja.

Tämä kausi puolestaan on mennyt AHL:ssä heikommin ja vaisummin – tai ainakin siltä se tuntuu.

Suomalainen on nakuttanut Milwaukee Admiralsissa 55 runkosarjan koitoksessa tehot 14+18=32, kun viime yönä tilille karttui yksi syöttöpinna. Pisteet AHL:n puolella voivat olla siis pian jopa samat kuin maagisella KHL-kaudella – vaikka ottelumäärissä toki onkin pieni ero.

Admirals kaatui yöllä Rockford IceHogsille jatkoilla numeroin 3-4. Joukkue on jäänyt edellisen kerran tyystin pisteittä tasan kuukausi sitten 10. maaliskuuta.

Tottahan se on, ettei kahta näin erilaista sarjaa – pääasiassa nuorten AHL ja miesten KHL, kaukalotkin ovat eri kokoisia – voi verrata yksi yhteen. Vastapainoksi on ymmärrettävä sekin, ettei Tolvanen ole ottanut niin rajua takapakkia urallaan kuin mitä ihmiset ovat ehkä ajatelleet.

Suomalainen lisäksi pääsi juhlimaan vuodenvaihteessa U20-kultaa näyttäen uusia puoliaan. Rapakon takana pelatuissa MM-kisoissa hän oli esillä pelinrakentaja ja maalipaikkojen luojana (0+4=4).

Pitää ymmärtää, että suomalainen on päässyt Pohjois-Amerikassa kiinni uuteen arkeen paremmin kuin hienosti.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?