Seuraavaksi suomalaiseksi NHL-supertähdeksi tyrkyllä olevan Kaapo Kakon tulevaisuudesta saatiin viitteitä aiemmin viikolla NHL:n järjestettyä arvonnan tulevan kesän varaustilaisuutensa kärkivarausvuoroista.

Koko varaustilaisuuden toisen vuoron itselleen arvonnassa lunastaneen New York Rangersin päävalmentaja David Quinn odottaakin jo innolla saavansa todennäköisesti kakkosvuorolla syliin putoavan suomalaislupauksen riveihinsä.

Päävalmentaja hehkuttikin Leijonien matkassa parhaillaan MM-kisapaikasta taistelevaa TPS-kasvattia New York Postille antamassaan haastattelussa.

– En tiedä vielä aionko varata lentoa Suomeen tänä kesänä, ehkä varaankin, mutta tämä on todella iso juttu tälle organisaatiolle, Quinn intoilee.

– Jos katsoo liigan ja varaustilaisuuden historiaa, eliittitason pelaajat ovat perinteisesti tulleet kahdelta ensimmäiseltä varausvuorolta. Ja nämä kaksi nuorta miestä (Kakko sekä ykkösenä todennäköisesti varattava Jack Hughes) ovat jääkiekkoyhteisön mielestä selvästi muita parempia, Quinn toteaa.

Quinn kertoo Kakon maalikoosteiden olleen kovassa kulutuksessa varausjärjestyksen selvittyä.

– Olen katsellut paljon videoklippejä Kaaposta. Olen vielä paremmin perillä Jackista USA:n jääkiekko-ohjelman vuoksi, mutta Kaapo… voin kertoa, että hän on vakuuttava, Quinn kihertää.

– Hänellä on ammattilaisen kroppa jo heti kättelyssä, hänen rannelaukauksensa on erinomainen ja hän rakastaa laukoa kiekkoa. Hän näkee tilanteet ennen kuin ne tapahtuvat. Hän luistelee ja pelaa nopeaa kiekkoa. Jos hän tulee meille, saamme todella, todella hyvän pelaajan.