Nyt on erikoinen tilasto! Sveitsi hävisi naisten MM-kisoissa kaikki pelit, mutta sijoittui silti peräti viiden maan edelle

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Jääkiekon naisten MM-kisojen sarjajärjestelmä uusiutui Espoossa paraikaa pelattaviin MM-kisoihin. A-sarjaan otettiin kymmenen maata kahteen viiden joukkueen lohkoon siten, että A-lohko oli nk. ylempi alkulohko ja B-lohko alempi alkulohko.

A:sta kaikki menivät puolivälieriin ja B:stä vain kolme parasta. Alemman alkulohkon kaksi parasta putosivat B-tasolle.

Tällaisella järjestelmällä pyrittiin tietysti siihen, etteivät maailman ylivoimaiset ykköset Kanada ja USA sekä piskuiset haastajat, kuten Suomi ja Venäjä joutuneet pelamaan tulosten puolesta itsestäänselviä läpsyttelyitä lilliputtien kanssa samassa alkulohkossa.

Sarjajärjestelmä toimi ainakin siinä mielessä, etteivät tasoerot kieltämättä ryöpsähtäneet alkulohkoissa mitenkään valtaviksi. Toisaalta formaatissa on myös käsittämätön sudenkuoppa.

A-lohkon häniille jäänyt ja puolivälierissä pudonnut Sveitsi hävisi kisoissa kaikki pelinsä maalierolla 3-25. Niin ikään puolivälierissä tippunut Tsekki puolestaan voitti neljä peliä ja hävisi vain yhden – eli puolivälierän.

Sijoitukset mailla menivät kuitenkin nurinkurin: Sveitsi oli lähempänä mitalia viides häviämällä Tsekki kuudes alkulohkopaikkojensa seurauksena.

MM-kisat jatkuvat lauantaina välierillä. Suomi yrittää haastaa Kanadan.

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?