Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama NHL-joukkue Columbus Blue Jackets on lähellä kauden toistaiseksi sensaatiomaisinta paukkua. Kekäläisen suojatit masensivat runkosarjaa ylivoimaisesti dominoineen Tampa Bay Lightningin maanantaiyönä luvuin 3-1. Joukkue tarrasi jatkopaikkaan tiukasti, kun voitot ovat sinitakeille jo 3-0.

Columbus pelaa NHL:ssä pienen, kenties sympaattisen joukkueen valossa. Se ei ole voittanut sanojen varsinaisessa merkityksessä koskaan mitään suurta. Täten myös pudotuspelit ovat olleet melkoista tervanjuontia.

Jotain joukkueen piskuisuudesta kertoo se, ettei Columbus ole johtanut yhtäkään paras seitsemästä -systeemillä pelattavaa pudotuspelisarjaa koskaan voitoin 3-0.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @BlueJacketsNHL have taken a 3-0 lead in a best-of-seven series for the first time in franchise history, pushing the Presidents' Trophy-winners to the brink of elimination. #NHLStats #StanleyCup

Nyt on jännä nähdä, millä tavalla joukkue käsittelee katkon paikan. Sanotaan, että neljännen, eli ratkaisevan voiton ottaminen on yleensä tukalinta. Sarja ei ole vielä valmis, vaan Columbuksen on käsiteltävä uusi tilanne.

Kestääkö Blue Jacketsin kuuppa vai tuleeko runkosarjan pistepörssin ylivoimainen voittaja, pelikiellosta vapautunut Nikita Kutsherov joukkuekavereineen vielä ja ajaa Columbuksen katkon paikalta katastrofiin – eli lomille?

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Patrik Laine jatkoi upeaa putkeaan! Iskenyt maalin jokaisessa pudotuspeliottelussa – katso osuma

Tulikuumat liekit! NHL:n pudotuspeleissä taas osunut Patrik Laine teki historiaa