Suomen jääkiekon kirkkaimpiin lupauksiin kuuluvalla Brad Lambertilla on kaksi vaihtoehtoa: Suomen ja Kanadan maajoukkue.

15-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Pelicansin A- ,B- ja C-junioreissa. Lambert oli A-junioreiden sarjan nuorin pelaaja, kun samaan aikaan jäällä saattoi olla jopa kuusi vuotta vanhempia pelaajia.

Lambert pelasi nuoresta iästään huolimatta A-junioreissa tällä kaudella 17 ottelua kelvollisin tehopistein 2+9=11.

Lambertin isä, Ross, on kanadalainen ja äiti on suomalainen. NHL:ään vuonna 2022 varattavissa oleva superlupaus on tehnyt jo debyyttinsä Suomen juniorimaajoukkueissa, mutta tämä ei vielä tarkoita sitä, että hän olisi lopullisesti ”leijona”.

Nimittäin Lambertin lopullisen maajoukkueen päättää se, mitä maata nuorukainen haluaa edustaa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa tai vanhemmissa ikäluokissa.

Suomella oli jo tällä viikolla mahdollisuus sinetöidä Lambertista leijonapelaaja, mutta kutsua alle 18-vuotiaiden MM-ryhmään ei tullut.

− Jos minua olisi nyt tällä viikolla kysytty tuonne U18-kisoihin Suomen joukkueeseen pelaamaan, niin kyllä minä sinne olisin mennyt. Se kumpi ensin minua sinne kysyy pelaamaan, niin sen sitten varmaan valitsen, Lambert sanoi Radio Voiman haastattelussa.