Boston Bruinsin maalia vartioiva Tuukka Rask on päässyt NHL:ssä huimaan liitoon. Suomalaistähti oli parhaimmillaan Toronto Maple Leafs -sarjassa ratkaisujen hetkillä, ja vire näyttää jatkuvan myös Columbus Blue Jacketsia vastaan toisella kierroksella.

Rask torjui Bostonille 3-2-jatkoerävoiton ja ensimmäisen kiinnityksen Suomen aikaa varhain perjantaina. Avausosan kakkospalkittu venyi reilut 65 minuuttia kestäneessä kamppailussa kumilätkän eteen 20 kertaa.

Suomalaistorjuja teki voitolla seurahistoriaa. Rask on nyt kaikkien aikojen eniten pudotuspelien jatkoerävoittoja torjunut Bruins-vahti 11 kiinnityksellä.

Tilasto on siinä mielessä kovaa valuuttaa, että se todistaa Raskin kupolin kestävyyden tiukimmissa mahdollisissa paikoissa – pään kovuutta kun on toisinaan nähty ja kuultu kyseenalaistettavan.

StatsCentre

@StatsCentre
While he didn't see as much rubber as his counterpart in Gm1, the @NHLBruins win tonight moved Tuukka Rask into top spot on this franchise #StanleyCup Playoff list of sudden death success

Mainitsemisen arvoinen meriitti lienee sekin, että Rask on vasta 12:s maalivahti kautta NHL-historian, joka on pystynyt vähintään 40 pudotuspelivoittoon NHL:n alkuperäisten joukkueiden keskuudessa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Tuukka Rask of the @NHLBruins is the 12th goaltender in NHL history to record 40+ career postseason wins with an Original Six franchise. #NHLStats #StanleyCup

NHL:n nk. original six -joukkueisiin kuuluvat Bostonin lisäksi Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, NY Rangers ja Toronto Maple Leafs.

Nämä kuusi laumaa ovat niitä, jotka kuuluivat NHL:ään 25 vuoden ajan kaudesta 1942–43 lähtien aina vuoden 1967 laajentumiseen saakka.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Venäläistähti nöyryytti Miro Heiskasta oikein kunnolla NHL:n pudotuspeleissä – katso tilanne