AHL:ssä hyökkäävän Eeli Tolvasen edustama Milwaukee Admirals jatkaa taisteluaan NHL:n farmisarjan pudotuspeleissä veitsi kurkulla. Joukkue kaatoi Iowa Wildin yöllä jatkoerässä 5-4 tasoittaen avauskierroksen ottelusarjan voitot 2-2:een. Suomalaistykki jäi maalitalkoissa pisteittä.

Koska AHL:n pudotuspelien ottelusarjat ratkeavat paras viidestä -systeemillä, ovat Tolvanen ja muut Milwaukee-pelaajat olleet selkä seinää vasten jo kahdessa pelissä.

Nyt tuossa tilanteessa ovat kuitenkin kummatkin joukkueet. Admirals hävisi kaksi ensimmäistä osaottelua järkyttävin numeroin 0-7 ja 1-6, mutta sittemmin kellossa on ollut eri ääni.

Komeaa tarinaa rakentaa myös AHL:n ykkössuomalaisnimi Aleksi Saarela joukkueineen. Taalajäillä taannoin debytoineen tykin edustama Charlotte Checkers rynni farmissa pudotuspelien toiselle kierrokselle latistamalla Providence Bruinsin yöllä numeroin 4-1 ja otteluvoitoin 3-1.

Suomalainen pistelinko keräsi ottelusarjan ratkaisseessa koitoksessa tehot 0+2. Pudotuspelien kokonaissaldo Saarelalla on nyt 0+3. Runkosarjassa nuorten maailmanmestari paukutti vakuuttavat pisteet 30+26=56.