Leijonien Kevin Lankisella on takanaan moninainen kausi Pohjois-Amerikassa.

Nuori suomalaisvahti torjuu tällä hetkellä Leijonien matkassa tavoitteena iso rooli MM-kisoista. Matka ennen maajoukkuetta on ollut jo kiinnostava – Lankinen jätti kotimaan kaukalot kesällä ja lähti jahtaamaan NHL-unelmaa Chicago Blackhawksin organisaatioon.

Leijonat.com tapasi torjujan, joka on hypännyt maajoukkueen matkaan täynnä tarmoa.

– Oli opettavainen kausi. Vuoteen on mahtunut paljon eri vaiheita. Paljon oli opettelua ja uuteen sopeutumista. Mutta jälkikäteen voi olla tyytyväinen: pääsi jo haistelemaan NHL-tunnelmaa ja nyt pääsi maajoukkueen matkaan, Lankinen virnistää Leijonat.comille.

Yksi kahden kohokohta nähtiin jo alkusyksystä, kun Lankinen pääsi loistamaan Blackhawks-fanien edessä. NHL-joukkueen sisäisessä harjoituspelissä nähtiin venytys, joka päätyi jopa otsikoihin – Lankinen nollasi tylysti itse Patrick Kanen.

– Se oli heti alkuun todella hieno kokemus. Loppuunmyyty areena – 22 000 Blackhawks-fania huusi täysiä jo ennen pelin alkua. Sain vielä onnistumisen siihen peliin ja pystyin nollaamaan Kanen ja kumppanit. Se oli aika makea kokemus, Lankinen muistelee.

Videon perusteella Kane (kävi heti tilanteen jälkeen juttelemassa Lankisen kanssa tilanteesta (katso torjunta tästä). Nuoren tuntemattoman suomalaisen torjunta teki selvästi vaikutuksen.

– Hän kuittaili heti tilanteen jälkeen, kävikö tsägä. Sanoin, ettei tuo mitään tuuria ollut. Juteltiin vielä pelin jälkeen – hän on mukava jätkä.

Kane on USA:n kirkkaimpia tähtiä Slovakian MM-jäillä. Oletko valmis nollaamaan tutun supertähden myös Kosicessa?

– Totta kai! Sen mitä olen Blackhawksin treeneissä nähnyt, hän on yksi maailman parhaista pelaajista. Hän tekee treeneissäkin yhtä kovaa tahtia maaleja kuin peleissä, Saa olla hereillä, jos tulee vastaan.

”MM-kisat iso tavoite”

Lankinen on ehtinyt torjua tällä kaudella sekä ECHL:ssä sekä AHL:ssä. KUn alle tuli komennus myös NHL:n puolelle, on alle ehtinyt tulla kilometrejä ja pelejä.

Nuori torjuja kertoo kuitenkin, että hyppy Leijoniin oli lopulta helppo ratkaisu.

– Tuntui, että kausi jäi Pohjois-Amerikassa kausi jäi vähän liian lyhyeksi. Kun puhelu tuli (Leijonien GM) Jere Lehtiseltä, oli tänne helppo lähteä.

Lankinen on yksi nimistä, joka taistelee tosissaan Leijonien ykkösvahdin paikasta. Kun NHL:stä ei näytä tulevan superapuja, avaa tilanne uusia näytönpaikkoja muille nimille.

MM-kisat ovat iso tavoite. Haluan ehdottomasti päästä sinne mukaan ja olla pelaavien maalivahtien joukossa. Se on iso päämäärä – ja siihen tähdätään, Lankinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Valmis NHL:ään? Tuomo Ruudulta kova ennustus Kaapo Kakosta: ”Ainutlaatuinen lahjakkuus”

LUE MYÖS: Mars NHL:ään! Tulikuuma Liiga-sensaatio matkalla Pohjois-Amerikkaan – ”Hän on mahdollisuuden ansainnut”

LUE MYÖS: Miksei Leijonat kiinnosta NHL-tähtiä? Jukka Jalonen tuohtui medialle: ”En itke kenenkään perään”

LUE MYÖS: Paljastus: Kaapo Kakko tavannut jo NHL-pomoja: ”Käyty syömässä ja juttelemassa”

LUE MYÖS: Leijonat MM-kenraalissa – tässä tuore joukkue, otteluohjelma ja tuoreet uutiset!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo