Lauantaiyönä päättyi kahden kokeneen suomalaishyökkääjän kausi, kun Carolina Hurricanes tiputti New York Islandersin suoraan neljässä pelissä.

Valtteri Filppulan sekä Leo Komarovin moninainen kausi sai samalla päätöksen. Sen myötä sosiaalisessa mediassa on ehditty jo jonkin verran spekuloida mahdollisella hypyllä MM-jäille.

Kaksikolla on allaan kelpo kausi. Sekä Filppula että Komarov osoittautuivat mainioiksi hankinnoiksi Islandersille – kokeneet suomalaiset toivat heti roppakaupalla kokemusta ja rutiinia nuoreen jengiin, joka selvitti tiensä hieman yllättäen NHL-pudotuspeleihin.

Filppula iski runkosarjassa komeat 17 maalia ja 31 tehopistettä. Komarov nakutti puolestaan tehot 6+20=26. Tehotilasto oli molemmilla komea: Filppulan lukema oli +19, Komarovin +18.

Vaikeat tilanteet esteenä?

Nähdäänkö kokenutta kaksikkoa Leijonissa? Sekä Komarovin että Filppulan yllä leijuu kysymysmerkkejä, jotka ovat todennäköisesti estämässä kisamatkan.

Komarov on aiemmin spekuloinut mediassa lopettaneensa jo maajoukkueuransa. Taustalla on yhteistyö vedonlyöntiyhtiö NordicBetin kanssa – Suomen Jääkiekkoliitto ehti sopimuksen julkaisun yhteydessä varoitella, ettei sen jälkeen Komarovilla olisi asiaa Leijoniin.

Filppulan nykyinen diili Islandersin kanssa umpeutui tähän kevääseen. Tällä kaudella 2,75 miljonaa tienanneesta konkarista tulee rajoittamaton vapaa agentti – sen myötä edessä ovat vielä tärkeät neuvottelut tulevaisuuden pelipaikasta.

LUE MYÖS: Leijonille vahvistuksia? Nämä Liiga-finaalien tähdet taistelevat paikoista MM-jäille

LUE MYÖS: Leijonien tuore MM-leiriryhmä sekä tuoreet uutiset!