Viime keväänä Tanskassa monien yllätykseksi hopealle yltänyt, mutta jääkiekossa edelleen haastajiin kuuluva Sveitsi nimesi joukkueensa Slovakian MM-jäille viikonloppuna. Maan kokoonpano ei pursua NHL-tähtiä, mutta silti sillä on niitä enemmän kuin esimerkiksi Suomella.

Sveitsin joukkueen NHL-statuksen tähdet ovat Nashville Predatorsin pakit Yannick Weber ja Roman Josi sekä hyökkääjistä New Jersey Devilsin Nico Hischier ja Minnesota Wildin Kevin Fiala.

Swiss Ice Hockey

@SwissIceHockey
Das finale Kader in der Übersicht #IIHFWorlds

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Suomen nipun NHL-vahvistukset MM-kisoissa ovat Chicago Blackhawksin pakki Henri Jokiharju ja Florida Panthersin hyökkääjä Juho Lammikko.

Sveitsi oli viime vuonna kovassa iskussa. Alkulohkossa se sijoittui vasta neljänneksi, mutta pudotuspeleissä tekeminen otti ison askeleen parempaan. Sveitsi järkytti puolivälierässä juurikin Leijonia ja välierässä Kanadaa. Finaalissa Ruotsi oli parempi.

Se on lienee jokaisen päätettävissä itse, kertooko se jotain noloa kieltä Suomesta, että ainakin vielä haastajiin kuuluvan maan rosterissa on enemmän NHL-pelaajia kuin Leijonilla. Toki niiden puuttuminen voi olla esimerkiksi Suomenkin etu jossain vaiheessa turnausta.

Kokoonpanon lähde: Sveitsin Jääkiekkoliitto