TOP5: MM-kisojen potentiaalisimmat yllättäjät – katse kiinnittyy NHL-megalupauksiin

© Kuva: Getty Images
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät tällä viikolla, joten on hyvä aika tarkastella pelaajia, valmentajia ja joukkueita, jotka nostavat päätään arvokisojen aikana.

Suomi lähtee MM-kisoihin hieman erilaisista lähtökohdista, sillä joukkueeseen on liittynyt harvinaisen vähän NHL-pelaajia. Kyseinen tilanne antaa kuitenkin saumoja muille pelaajille – kuten Kaapo Kakolle – loistaa suuressa roolissa.

Monet muut maat, kuten Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi ja Venäjä ovat saaneet puolestaan jalkeille todella kovia ryhmiä, joten nämä maat toimivat turnauksen ennakkosuosikkeina.

Yllätysvalmiita maitakin löytyy, kuten Sveitsi, joka ylsi jo viime keväänä aina MM-finaaliin saakka.

1. Kaapo Kakko, Suomi & Jack Hughes, Yhdysvallat

Kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua, että tämä kaksikko kohtaisi toisensa miesten MM-kisoissa jo tänä keväänä? Harva, sillä Kakko ei uskonut tähän vielä syksyllä itsekään. Nyt tulevaisuuden NHL-nimet ottavat kuitenkin toisistaan mittaa miesten arvokisatasolla, ja antavat samalla merkittäviä näyttöjä NHL-seurojen suuntaan.

Kakko ja Hughes ovat tulevan kesän ykkös- ja kakkosvarauksia, mutta kumpi valitaan ensimmäisenä? Huippuonnistuminen miesten MM-tasolla painaisi varmasti vaakakupissa.

2. Sveitsi

Viime kevään MM-kisojen suurin yllättäjä. Oli harmittavan lähellä MM-kultaa, mutta vielä rahkeet eivät riittäneet siihen kirkkaimpaan, joten menestyksennälkä on varmasti vain kasvanut.

Sveitsi on saanut kokoonpanoonsa jälleen merkittäviä vahvistuksia NHL:n suunnalta, kun puolustusta johtaa Nashville Predatorsin Roman Josi ja hyökkäykseen vaarallisuutta tuovat Minnesota Wildin Kevin Fiala sekä New Jersey Devilsin Nico Hischier. Sveitsillä on potentiaalia vaikka mihin, mikäli kaikki palaset loksahtavat kohdilleen.

3. Leijonat

Suomen menestyssaumat on lytätty jo monien asiantuntijoiden papereissa, sillä joukkueessa on poikkeuksellisen vähän NHL-osaamista. Leijonat lähtee siis MM-jäille altavastaajan asemasta, joka antaa joukkueelle paineettomammat lähtökohdat.

Suomi kohtaa heti kisojen ensimmäisinä päivinä lohkon suurimmat ennakkosuosikit Kanadan ja Yhdysvallat. Turnauksen alussa suurimpien kiekkomaiden peli ei ole varmastikaan valmista, kun taas Leijonien pelaajista suurin osa on ollut yhdessä jo yli neljä viikkoa. Ensimmäisistä peleistä yllätyspisteitä mukaan ja reitti onkin yhtäkkiä auki jopa mitalipeleihin.


Jukka Jalosen Leijonat ei ole saanut NHL:stä paljoa apuja, mutta päävalmentaja ei ole asiasta huolissaan. Altavastaajan asema voi olla Suomelle vain hyväksi. 

4. Oliwer Kaski, Suomi

23-vuotias Kaski siirtyi täksi kaudeksi Lahden Pelicansiin ja loppu onkin historiaa. Suomalaispuolustaja tykitti runkosarjassa huimat 51 tehopistettä ja raivasi samalla tiensä miesten MM-kisakoneeseen. Kaiken lisäksi huippunäytöt avasivat ovat suuremmille näyttämöille ja ensi kaudella Kaski nähdään NHL:ssä.

Mikäli Leijonat menestyy MM-kisoissa, voi Kaski nousta jopa pelipaikkansa parhaimmistoon. Aika nousta kansainvälisesti kaikkien kiekkoihmisten tietoisuuteen.

5. Toni Söderholm, Saksa

Todellinen yllätysnimi MM-kisoissa. 41-vuotias Söderholm aloitti valmentamisen vuonna 2016, eikä hänellä ole vielä paljoa päävalmentajakokemusta. Entinen huippupuolustaja nauttii kuitenkin Saksassa erityistä arvostusta, jonka myötä hän on noussut hetkessä A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

Saksa on aina yllätysvalmis joukkue, etenkin, kun hyökkäystä vahvistaa Leon Draisaitl’n kaltainen pelimies. Söderholmin valmennusura on kovassa nosteessa. Kysymys kuuluukin, lunastaako mies heti odotuksia?

LUE MYÖS: Suru-uutinen: maailmanmestarimaalivahti teki itsemurhan

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus