KOSICE. Saksan päävalmentajana MM-kisoissa debytoineelle Toni Söderholmille sattui huvittava hetki heti ensimmäisen arvokisaottelun jälkeen.

Saksan 3-1-voittoon johtanut valmentaja saapui pelin jälkeen median eteen. Saksan median ohella käskijä ehti purkaa tuntojaan avauspelistä myös suomalaismedialle.

Analyysi alkoi normaalisti, kunnes valmentajalle sattui huvittava lipsahdus, kun hän kertoi palautteestaan joukkueelle.

– En ole hirveästi ehtinyt sanoa mitään. Nopeasti kiitin ja onnittelin ja menin eteenpäin…, Söderholm luonnehti ja pysähtyi täysin.

Taustalla on tuttu Timo Jutilan hokema ”eteenpäin menemisestä”. Sekä valmentaja että media repesi täysin sitaatista, josta on vuosien aikana kasvanut kiekkoväen humoristinen hokema.

– Ei helvetti, tota ei pitänyt sanoa. Ei ole totta! Eka haastattelu… ja sanoin näin. Lähdin siis tulemaan tänne, Söderholm korjasi leveästi virnistäen.

Valmentajalla oli aihetta hymyyn, vaikkei Saksan peli ollut avausottelussa vielä valmista. Iso-Britannia onnistui piinaamaan NHL-huippunimiäkin vilisevää vastustajaa.

Söderholm jakoi voiton jälkeen kunniaa myös vastustajalle.

Poltetun maan taktiikka. Lihamuuri – mutta kyllä tota sitoutunutta puolustusta pitää arvostaa, valmentaja kiteytti.

LUE MYÖS: Ällistyttävää! Kaako Kakko kylvää tuhoa MM-kisoissa – NHL-konkari letkautti C Morella: ”Pitäiskö alkaa tekemään postimerkkiä?”