KOSICE. Ranskan Aleksandre Texier on noussut huipulle kiinnostavaa reittiä pitkin.

19-vuotias kiekkotaituri on hurmannut Columbus Blue Jacketsin kanssa NHL-jäillä. Nyt hän on isossa roolissa MM-kisoissa, kun Ranska yrittää selvittää tiensä turnauksen pudotuspeleihin.

Kevään sensaatio ei ole rakentunut vahingossa. Texier ehti pelata Suomessa ja KalPassa kaksi kautta. Upeat otteet huomattiin myös rapakon takana – loppu on historiaa.

Texier lähettää aiheesta suuret kiitokset Kuopioon.

– Opin Suomessa paljon sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Minulla oli vaikeitakin aikoja, mutta sain paljon apua tulevaisuuttani varten, Texier kehuu Leijonat.comille.

Texierin kannata iso apu tuli myös KalPa-valmentaja Sami Kapaselta. Ex-NHL-tähti osasi vaatia Pohjois-Amerikkaan tähtäävältä kiekkotaiturilta tarpeeksi.

– Se oli mahtavaa. Hän oli todella rankka minulle. Mutta hän vain auttoi minua. Minulla on hyvät suhteet häneen ja olen kiitollinen hänen avustaan, Texier pohtii.

Liigasta oli sen myötä helppo hypätä NHL-organisaatioon. Harva olisi uskonut, että Texier pystyy nousemaan heti pudotuspeleissä Blue Jacketsin kantaviksi voimiksi.

– Se tuntui hyvältä. Ero ei ollut suuri, pystyin jatkamaan samalla tavalla NHL:ssä. Oli hienoa päästä pelaamaan heti isossa roolissa, Texier summaa.

Ranskan avauspeli päättyi kitkerällä tavalla, kun joukkue hävisi Tanskalle voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4. Joukkueen seuraava peli on vuorossa jo sunnuntaina, kun vastaan asettuu USA.

Texier ei ota isosta roolista paineita. MM-kisojen tavoite on ytimekäs.

– Haluan vain voittaa. Emme onnistuneet tänään, mutta huomenna pelaamme hyvän pelin USA:ta vastaan. Siitä tulee upea peli.

LUE MYÖS: Heti miljoonayleisö! Leijonien MM-yllätyksellä häikäisevä määrä katsojia

LUE MYÖS: Leijonilla kova alku MM-kisoille – tässä otteluohjelma ja aikataulut!

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien MM-ryhmä – lue pelaaja-esittelyt!

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo