Liigajoukkue kiinnitti yhden maamme lupaavimmista junioreista – löi muun muassa Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven ennätykset

© Kuva: Juha Tamminen
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Liigassa viime talvena syvälle sukeltanut ja viimeiseksi jäänyt Ässät tiedotti nettisivuillaan, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen superlupaavan Roni Hirvosen, 17, kanssa. Hyökkääjä siirtyy Ässiin Espoo Bluesin junioreista.

Viime kaudella Hirvonen pelasi Nuorten SM-liigassa 50 kamppailua vakuuttavin tehoin 21+34=55. Hopeajuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Hirvonen iski 11 koitoksessa tehopisteet 3+12=15. Se on sarjan ikäluokkaennätys.

Taakse tehoissa jäivät mm. aikanaan tehoilleet Markus Granlund (13), Sebastian Aho (12) sekä Jesse Puljujärvi (7).

– Ässien joukkueessa on paljon lahjakkuutta ja nyt sitä tulee vielä lisää, kun Roni liittyy joukkueeseemme. Roni on ikäisekseen todella kypsä ihminen. Päämäärätietoisuus, intohimo harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen ovat todella korkealla tasolla, porilaisjoukkueen kehitysjohtaja Tommi Kerttula kehui.

– Vahva sisäinen motivaatio ja tehtäväsuuntautuneisuus takaavat sen, että hänestä tulee huippupelaaja.

Suomen osalta totaalisen pieleen menneissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä pelannut lupaus varataan NHL:ään vasta vuoden päästä. Sentterinä viihtyvä Hirvonen on syntynyt vuonna 2002.

– Roni on ikäluokkansa parhaita pelaajia Suomessa. Hänen peliymmärryksensä on korkealla tasolla. Hänellä on taito, työmoraali ja halu ratkaista samassa paketissa. Roni on arvoiltaan Ässien näköinen pelaaja.

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus