Viime hetkillä Leijonien MM-kisamiehistöstä pudonnut puolustaja Tony Sund solmi hiljattain yksivuotisen NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

Alunperin ensi kaudeksi Vaasan Sportista Turun Palloseuraan siirtymässä ollut Sund saattaa silti yhä palata tulevaksi kaudeksi Suomeen ja turkulaisseuraan, mikäli paikka kivikovassa Sharksissa ei aukea syksyn harjoitusleirillä.

– Olemme toki olleet tietoisia siitä, että näin saattaa kevään aikana tapahtua, kertoo TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki seuran tiedotteessa.

– Keskusteluyhteys Sundin agentin kanssa on ollut koko hyvä, ja sitä kautta olemme voineet tänään konkretisoituneeseen asiaan myös henkisesti varautua, jatkaa Niittymäki.

Niittymäen mukaan on yhä mahdollista, että Sund pelaa kaikesta huolimatta ensi kaudella TPS:n takalinjoilla.

– TPS on edelleen vaihtoehto, mikäli hän ei saa NHL-paikkaa. Meillä on joka tapauksessa suunnitelma kaikkien vaihtoehtojen varalle, Niittymäki kertoo.

191-senttinen Sund pelasi päättyneellä kaudella Sportin takalinjoilla täyden 60 ottelun runkosarjan iskien kovat tehot 7+28=35. Miehen tilillä on tällä kaudella myös viisi A-maaottelua tehoin 0+2.