Liigassa viime kaudella torjuneet maalivahdit ovat olleet todella pahoissa ongelmissa parhaillaan kesken olevissa Slovakian MM-kisoissa.

Valitettavan synkkään valokeilaan ovat erityisesti nousseet TPS:ssä pikkumustia pysäytellyt, mutta KooKoohon siirtyvä Norjan Henrik Haukeland (arkistokuvassa) sekä Ässissä sesongin aloittanut, mutta sittemmin Saksaan siirtynyt Italian Andreas Bernard.

Jonkin verran sapiskaa sai myös Leijonien Veini Vehviläinen. Kärppä-vahdin otteita kyseenalaistettiin maanantain USA-pelissä.

Mutta nyt huomion on syytä siirtyä Vehviläisestä muualle.

Norjan maalilla tuuliajoilla olleen Haukelandin tilastot MM-jäillä ovat karmaisevaa luokkaa. Kolmessa pelissä kumilätkät ovat tarttuneet vain 80,5 prosentin varmuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo on hirveä 7,15.

Aikoinaan MM-kisoissa jopa puolivälieriin edennyt Norja on B-lohkon viimeisenä, eli putoamispeikko piinaa. Maan pistetili ei ole auennut kolmessa ottelussa. Maaliero on katastrofaalinen 5-21.

Bernardista ja saapasmaan taaperruksesta kirjoitimme jo aiemmin. Italia on niin ikään samassa lohkossa nollilla maalierolla 0-17.

Italia jatkaa urakkaansa tänään tiistaina kohtaamalla Latvian. Norjan seuraava haaste on Sveitsi keskiviikkona.

LUE BERNARDISTA:

Miten tämä on edes mahdollista? MM-kisoissa järkyttävä tasoero – ex-liigatähdelle ja muille karmeaa kyytiä