Unelmien MM-turnaus! Liiga-taituri loistaa NHL-supertähtien keskellä: ”Ihmiset ovat sekaisin”

© Kuva: Getty Images
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

KOSICE. Liigasta ja Kärpistä tuttu Michal Kristof elää tällä hetkellä unelmansa keskellä kotimaassaan.

Slovakialainen kiekkotaituri on tehnyt kovan tempun ja murtautunut isoon rooliin MM-jäille. Kristof on vääntänyt turnausisännän matkassa läpi turnauksen kovien NHL-nimien keskellä.

Peli on kulkenut. Vaikka maanantaina Slovakia koki kitkerän tappion, kun Kanada marssi 6-5-voittoon viimeisen sekunnin maalilla, oli ottelu hyvä osoitus joukkueen kyvyistä parhaimmillaan.

Samalla Kristof on onnistunut. Se on maistunut.

– Tämä on hyvä kokemus minulle päästä testaamaan itseäni NHL-supertähtiä vastaan. Näen missä menen itse. Samalla täytyy muistaa, että tämä on joukkuelaji. Kun pärjäämme yhdessä, myös oma peli kulkee paremmin, Kristof summaa Leijonat.comille.

Taitavalla hyökkääjällä on allaan loistava vuosi Suomessa. Mestiksessä usean kauden kiekkoillut Kristof pelasi kaksi edellistä kautta Slovakian pääsarjassa HK Nitran riveissä takoen hurjia tehoja.

Viime kesällä slovakki päätti palata Suomeen. Se on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Ei ole ihme, että Kärpät vahvisti jo joulukuussa Kristofin jatkavan seurassa myös kauden 2019-20.

Vahva kausi Suomessa ja Liigassa on antanut mainiot eväät myös MM-kisoihin. Sen näkyy kaukalossa itseluottamuksena.

– Jääkiekkoilija ei voisi toivoa enempää. Tämä on iso unelma, sen takia taistelemme ihan loppuun. Jokainen jättää kaikkensa jäälle, Kristof itse tunnelmoi.

”Tunteiden vuoristorataa”

Slovakia on aloittanut Leijonien tapaan turnauksensa kolmella huippupelillä. Suomen, Kanadan ja USA:n jälkeen joukkueella on kolme pistettä – ryhmä onnistui yllättämään USA:n. Leijonia ja Kanadaa vastaan tilille jäivät kitkerät tappiot.

Vaikka tappioita on tullut, on kotiyleisö ollut ällistyttävä. Millaista on pelata MM-kisoissa tuollaisten fanien edessä?

– Tämä on uskomaton turnaus. Ihmiset ovat sekaisin hyvällä tavalla. Tunnelma peleissä on älytön ja kun kävelemme kaupungissa, ihmiset tulevat pysäyttelemään meitä. Koko maa elää tällä hetkellä kiekon tahtiin. Kaikki hymyilevät ja ovat onnellisia.

Samalla hyökkääjä myöntää, että kisat ovat sisältäneet melkoista draamaa. Tuore Kanada-peli sai hyökkääjän mielen matalaksi – Kristof todisti aitiopaikalta, kun Kanada marssi voittoon vain noin sekunti ennen ottelun loppua.

– Välillä on vaikea sanoa mitään. Tämä on ollut rajua tunteiden vuoristorataa tähän mennessä. Mutta tällaista tämä on. Voimme itkeä nyt, mutta pelit jatkuvat pian. Emme ole voittaneet emmekä hävinneet vielä mitään, Kristof kiteyttää.

LUE MYÖS: MM-kisojen oikeusmurha sai kotiyleisön suunniltaan – suomalaiset eivät sulata käytöstä: ”Nyt meni täysin maku”

LUE MYÖS: Leijonilla raju alku MM-kisoille – Kaapo Kakko paljasti vapaapäivän suunnitelmat: ”Pleikkaria”

LUE MYÖS: Kallis pimahtaminen! Leijonien voimapesä kuumensi vastustajan – yllättyi itsekin rajua reaktiota: ”En tiedä mitä tapahtui”

LUE MYÖS: Näitkö tätä? USA:n NHL-tähdet ongelmissa Kaapo Kakon kanssa – ”Siinä haettiin highlight-maalia”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus