Moni kiekkofanaatikko saattoi hieroi aiemmin tänä keväänä silmiään. Iso-Britannia MM-kisoissa? Mitä ihmettä?

Kovin yleinen ilmiö brittien vierailu MM-kisojen A-sarjassa ei olekaan. Edellisen kerran Iso-Britannia pelasi MM-kisoissa vuonna 1994. Sitä edellinen visiitti löytyy 60-luvulta.

Brittien kiekkohistoriasta löytyy kuitenkin runsaasti menestystä, joka saa suomalaisetkin kateellisiksi. Iso-Britannia nimittäin on onnistunut saman vuoden aikana voittamaan jääkiekossa maailmanmestaruuden, olympiakultaa sekä euroopanmestaruuden. Leijonat ei puolestaan ole koskaan onnistunut voittamaan olympiakultaa, vaikka NHL-pelaajien määrässä ja kaikilla muillakin mittareilla britit jäävät kauas taakse.

Iso-Britannia itse on myös ainut maa, jota Leijonat ei ole koskaan voittanut. Maat ovat kohdanneet MM-tasolla kahdesti, ja Suomi on aina poistunut kaukalosta häviäjänä. Tänään Leijonilla on ainutlaatuinen mahdollisuus selättää ainoa kaapissa jäljellä oleva mörkö.

LUE MYÖS: Patrik Laineen MM-ennätys vaarassa! Kaapo Kakon hurja vire jo naurattaa – ”Jätetään jotain seuraavaan peliin”

LUE MYÖS: Miten ihmeessä hän teki sen? Konkarivahti kiroaa Kaapo Kakon kikkamaalia: ”10 senttiä liikaa – äh, hän pystyy hämäämään”

LUE MYÖS: MM-konkarivahti naulaa: Näiden syiden takia Kaapo Kakko on tuskallinen vastustaja – ”Ensin oli Patrik Laine, nyt meitä piinaa hän”