KOSICE. ”Mistä olet kotoisin? Ai Suomesta? Kaapooo Kakkooooo!”

Tämä keskustelu on toistunut Kosicen kaduilla, ravintoloissa ja kaupoissa jo häkellyttävän monta kertaa ensimmäisen MM-kisaviikon aikana. Oli puhujana minkä ikäinen tai päällä minkä tahansa maan fanipaita, tuntuu puheenaihe olevan aina sama.

Usein käy niin, ettei keskustelijoilla ole lainaan yhteistä kieltä. Ainoa lause on jo tuttu Kaaaaapoooo Kakkoooooo. Sen päälle on tarjottu yleisimmin peukkua tai omalla kielellä suoritettavia ylistyshuutoja.

18-vuotias Kakko on iskenyt turnauksessa kuusi maalia. Se on kovaa valuuttaa nuorukaiselta. Vielä vakuuttavampaa on ollut meno kaukalossa – sähäkkä hyökkääjä on pitänyt vastustajien pakistoa välillä pilkkanaan tempuillaan.

Kakon maalikimara on komea: siihen mahtuu lämäri ja useita erilaisia kikkaosumia. Se on huomattu myös laajasti kansainvälisessä mediassa.

Pelin jälkeisissä haastatteluissa Kakko on ollut illasta toiseen lähes aina työllistetyin pelaaja – myös NHL-supertähtiä vilisevissä Kanada ja USA-peleissä.

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -show! MM-yleisö ulvoo leijonatähden nimeä – katso video

Kakon vastaukset ovat kuumaa kamaa ympäri maailman. Kuva: Ilari Isotalo

Karnevaalihuumaa

Keväiset MM-kisat ovat melkoinen luonteeltaan kuin karnevaali. Se näkyy myös Kosicen kaduilla.

Kaapooo Kakkooo -huudot ovat raikuneet kisailloissa – monen eri faniryhmien toimesta. Usein kadulla on nähty myös huvittavia kohtaamisia – leijonafanit ovat tervehtineet kisaisäntä Slovakian kannattajia tutulla Slovenskooo-huudolla. Siihen vastaus on ollut lähes aina Kakon nimen ulvominen.

Tällaisiin kohtaamisiin kiteytyy MM-kisojen olemus. Vaikka turnauksen voi ottaa vakavasti, on keväisistä kisoista muodostunut enemmänkin eri kiekkofanien kokoontumisajot. Paljon kuvaa pelkstään se, että jääkiekossa joka saksalainen sekä brittiläinen fani voivat juhlia yhdessä ja kilistellä kisavirvokkeita.

Kisakaupungissä tähän mennessä on nähty Slovakian fanien jälkeen silti ylivoimaisesti eniten suomalaisia. Määrä laski torstain Tanska-peliin jonkin verran. Viikonlopun otteluihin on odotettavissa jälleen iso määrä tuoreella jalalla juhlivia sarvipäitä.

Leijonat.com seuraa kisahuumaa katsomoissa sekä Kosicessa. Hyppää tunnelmaan myös Snapchatissa – seuraa meitä tunnuksella leijonatcom!

LUE MYÖS: Patrik Laineen MM-ennätys vaarassa! Kaapo Kakon hurja vire jo naurattaa – ”Jätetään jotain seuraavaan peliin”

LUE MYÖS: Miten ihmeessä hän teki sen? Konkarivahti kiroaa Kaapo Kakon kikkamaalia: ”10 senttiä liikaa – äh, hän pystyy hämäämään”

LUE MYÖS: MM-konkarivahti naulaa: Näiden syiden takia Kaapo Kakko on tuskallinen vastustaja – ”Ensin oli Patrik Laine, nyt meitä piinaa hän”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo