KOSICE. Ranskan juonikas Charles Bertrand saa sunnuntaina vastaansa usean tutun nimen Suomesta.

Vielä viime kaudella Liigassa pelannut hyökkääjä kohtaa kaksi Kärpistä tuttua pakkia. Miika Koivisto ja Jani Hakanpää ovat Bertrandille tuttuja kavereita. Kolmikko juhli Liigan mestaruutta yhdessä keväällä 2018.

Nyt kenttäpelaajat kohtaavat jäällä kello 21.15 alkaen.

– He ovat hyviä pelaajia. On hauska kohdata heidät tällaisessa ympäristössä. Siitä tulee todella hauskaa! Bertrand virnistää Leijonat.comille.

Bertrand ehti viilettää jäällä erityisesti Koiviston kanssa. Duo pelasi lähes koko kauden samassa kentässä.

– Hän on loistava pakki. Hän auttaa hyökkääjiä avauksillaan. Sen myötä hänen kanssaan oli hienoa pelata. Toivottavasti hän syöttelee minulle myös tänään, Bertrand virnistää.

”Suomesta hyvät muistot”

Bertrand on ehtinyt pelata urallaan Suomessa pitkään. Juonikas laituri nousi Liigaan alun perin Rauman Lukon junioreiden kautta.

Sen jälkeen hän on ehtinyt edustaa Sportia, TPS:ää, Ässiä ja Kärppiä. Sen myötä pohjoiseen lähtee pelkästään kehuja.

– Minulla on upeita muistoja Suomesta. Olen nauttinut aina pelaamisesta siellä. Olen saanut paljon ystäviä ja kehittynyt siellä aina kiekkoilijana. Joten voin sanoa Suomesta vain hyvää.

Ranskalaisen energiapesän mennyt kausi oli vaikea. Suomen jättänyt hyökkääjä yritti syksyllä KHL:ssä – pesti Sibirissä päättyi kuitenkin 23 pelin jälkeen. Ranskalaisen loppukausi sujui Sveitsissä jo selvästi paremmin.

– Tämä ei ole ollut helpoin vuosi minulle. Mutta tämä on ollut todella kasvattavaa. Olen nauttinut ajastani sekä Venäjällä että Sveitsissä.

Sunnuntaina Bertrand pääsee jälleen harjoittelemaan suomeksi puhumista. Laituri paljastaa, että hän osaa jo muutaman sanan. Niitä voi käyttää mahdollisessa sanasodassa tuttuja leijonapelaajia vastaan.

– Osaan muutaman sanan suomea – mutta en voi kertoa niitä. Sen täytyy jäädä salaisuudeksi, Bertrand heittää ja iskee silmää.

LUE MYÖS: Supertaitava ex-Liiga-tähti vastassa! Leijonapakit varoittavat Ranskan huippunimestä: ”Saa laittaa tossua liikkeelle”

LUE MYÖS: Huippuotteet ihastuttavat! Leijonien tehopakki loistaa MM-jäillä: ”Pystyn pelaamaan kovalla tasolla”

 

LUE MYÖS: Leijonien sentteriongelma on ratkaisu – näillä ketjuilla Suomi lähtee Ranskaa vastaan!

LUE MYÖS: Kädet käyvät! Kiekkolegenda Raimo Helminen piinasi Leijonien huippuvahteja – ”Kummallista katsoa, kun ei syötäkään”

LUE MYÖS: Leijonien NHL-apu kommentoi vammaansa – taustalla USA-pelissä saatu isku: ”Kaikilla on varmasti mielipide siihen”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo