NHL-pelaajia vilisevän Ruotsin joukkueen kirkkain tähti Slovakian MM-kisoissa on toistaiseksi ollut Toronto Maple Leafsissa leipänsä ansaitseva William Nylander.

23-vuotiaalla Nylanderilla oli kisoihin tullessaan takanaan hankala kausi, jonka pääsi NHL-sopimuskiistansa vuoksi aloittamaan vasta joulukuussa.

Sesonki rapakon takana päättyi pettymykseen, eikä ruotsalaistaiturin panoksessa joukkueelleen ollut kehumista. Nylander summasi 54 runkosarjaottelussa vain 27 (7+20) tehopistettä. Seitsemässä pudotuspelissä saldo oli 1+2=3.

MM-kisoissa tahti on puolestaan ollut toinen: viiteen peliin hyökkääjä on paukuttanut peräti 13 (4+9) tehopistettä ja johtaa koko kisojen pistepörssiä.

Nylander ei ole koonnut pinnojaan pelkästään turnauksen heittopusseja vastaan, vaan oli esimerkiksi lauantain 4-3-voitossa Sveitsiä vastaan Ruotsin avainpelaaja tehtyään komeat 3 (1+2) pinnaa.

Pistemäärällään 23-vuotias Nylander lähestyy Aftonbladetin mukaan myös erästä ikivanhaa ennätystä.

Yksissä MM-kisoissa eniten pisteitä takonut ruotsalaispelaaja on Nisse Nilsson, joka summasi vuoden 1962 MM-kisoissa peräti 17 (11+6) tehopinnaa.

Ruotsilla on vielä maanantaina ja tiistaina alkusarjan ottelut Latviaa ja Venäjää vastaan, jonka jälkeen Nylanderilla on mahdollisuus parantaa pistesaldoaan vielä ainakin kisojen puolivälierässä.

LUE MYÖS: Supertaitava ex-Liiga-tähti vastassa! Leijonapakit varoittavat Ranskan huippunimestä: ”Saa laittaa tossua liikkeelle”

LUE MYÖS: Huippuotteet ihastuttavat! Leijonien tehopakki loistaa MM-jäillä: ”Pystyn pelaamaan kovalla tasolla”