Slovakian MM-turnauksen tähän mennessä suurinta yllätystä viriteltiin Latvian ja Ruotsin välisessä kamppailussa.

Ruotsi johti ottelua kolmannessa erässä jo lukemin 2-1, mutta Latvia taisteli ensiksi pelin tasoihin ja sen jälkeen vielä nousi johtoon luvuin 3-2.

Latvian 2-2 -tasoitusmaali oli erityisen hupaisaa katsottavaa, sillä Ruotsin puolustaja purki kiekon maalivahdin alueelta suoraan Loui Erikssonin jalkaan, josta kiekko pomppasi nolosti omaan maaliin.

Ruotsi ei mennyt tilanteesta paniikkiin, vaan onnistui tasoittamaan pelin ja sen jälkeen vielä nousemaan 4-3-johtoon Patric Hörnqvistin onnekkaalla osumalla.

Latvia nousi kuitenkin erittäin pitkän videotarkistuksen jälkeen tasoihin 4-4. Ruotsin valmentaja haastoi osuman paitsiona, mutta maali hyväksyttiin lopulta. Epäonnistunut haasto tiesi Ruotsille jäähyä.

Latvian täytyi voittaa ottelu varsinaisella peliajalla, tai joukkueen turnaus päättyi lohkovaiheeseen. Joukkue otti maalivahdin pois tilanteessa 4-4, mutta Ruotsi onnistui laittamaan kiekon tyhjään maaliin ja voittamaan ottelun luvuin 5-4.

Katso alta video Ruotsin möhläyksestä 2-2-maalissa:

🚨 Another #powerplay goal for @lhf_lv Roberts Bukarts takes advantage of the rebound and scores Latvia's 2nd goal against @Trekronorse

Stay up to the minute with game action with the IIHF App:  apple.co/2HfdgNZ ▶️ bit.ly/2Hnu0Sm

Artikkelia päivitetty 20.5 kello 19:51.