Ei uutta suomalaista Stanley Cup -voittajaa tällä kaudella – St. Louis Blues marssi NHL:n finaaleihin!

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues eteni NHL:n loppuotteluihin 49 vuoden tauon jälkeen joukkueen kaadettua loukkaantumissumasta kärsineen San Jose Sharksin läntisen konferenssin kuudennessa finaalikohtaamisessa maalein 5-1.

NHL:n runkosarjan puolivälissä koko sarjan viimeisenä ollut Blues vei sarjan nimiinsä voitoin 4-2 ja kohtaa Stanley Cupin finaaleissa Boston Bruinsin – saman seuran kuin edellisellä Stanley Cupin finaalivisiitillään lähes puoli vuosisataa sitten.

Joonas Donskoin edustaman Sharksin lähtökohdat kuudenteen otteluun olivat karmeat, kun tähtihyökkääjät Tomas Hertl ja Joe Pavelski sekä ykköspakki Erik Karlsson olivat kaikki sivussa ottelusta.

Bluesin eteneminen Stanley Cupin loppuotteluihin tarkoittaa samalla sitä, ettei Suomi tule saamaan uutta NHL-mestaria tällä kaudella. Sinivalkoisia värejä finaalisarjassa edustaa ainoastaan Bostonin maalivahti Tuukka Rask, joka voitti pystin jo kertaalleen – vuonna 2011 toimiessaan tuolloin Bruinsin kakkosvahtina Tim Thomasin takana.

Stanley Cupin finaalisarjan otteluohjelma (ottelut alkavat kello 3.00 Suomen aikaa):

Tiistai 28. toukokuuta, Bruins-Blues
Torstai, 30. toukokuuta, Bruins-Blues
Sunnuntai, 2. kesäkuuta, Blues-Bruins
Tiistai, 4. kesäkuuta, Blues-Bruins

Tarvittaessa:
Perjantai, 7. kesäkuuta, Bruins-Blues
Maanantai, 10. kesäkuuta, Blues-Bruins
Torstai, 13. kesäkuuta, Bruins-Blues

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!