Tosipelit ovat alkamassa Slovakian MM-jäillä, ja Leijonat.com ennakoi MM-kisojen jokaisen puolivälieräpelin. Ensimmäiset pudotuspeliottelut ovat ohjelmassa torstaina. Ratkaisupelit jatkuvat lauantain semifinaaleilla, mitalipelit huipentavat turnauksen sunnuntaina.

***

Kaukaloon Suomi ja Ruotsi, puolivälierä. Kuolemanpeli. Monelle lajin ystävälle saattaa tulla mieleen selkäpiitä karmiva kevään 2003 kohtaaminen, jolloin Leijonat suli käsittämättömällä tavalla 5-1-johdosta 5-6-tappioon. Välierät jäivät haaveeksi.

Ennakko-odotusten mukaan ne saattavat jäädä haaveeksi nytkin Slovakiassa, kun rakkaat viholliset iskevät yhteen torstai-illan herkkupalassa. 16 vuoden takaisia maalikarkeloita tuskin nähdään.

Suomella on saumansa.

Suomi-Ruotsi

Miksi Suomi voittaisi: Yhteenpelaaminen, maalivahtipelaaminen, meidän pelin toteuttaminen. Suomi on näyttänyt kultaluotsi Jukka Jalosen alaisuudessa taas sen, että leijonalauma voi pärjätä, vaikka NHL-tähtiä ei olisikaan. Jos sinivalkoiset onnistuvat mainituissa kolmessa seikassa, jatkuvat Suomen pelit viikonlopulle.

Miksi Suomi häviäisi: Tietysti NHL-tähtien puuttuminen voi yhtä lailla olla karu puute. Kaapo Kakko on Leijonien paras pistemies saldolla 6+1=7, vaikka hän on vetänyt jo kolme peliä putkeen pisteittä! Jos ratkaisijoita ei löydy, niin William Nylander, Elias Pettersson ja kumppanit kyllä jyräävät leijonan ylitse.

Seuraa häntä: Veli-Matti Savinaisella (0+4=4) on ollut paikkoja, mutta mies ei ole osunut mistään kohteeseen. Kova vääntäjä on ihanteellinen pelaaja pudotuspeleihin: Räksyttäjä, ihon alle pääsijä, mutta samalla myös taiturimainen ja parhaimmillaan tehokas. Ärsyttävä kombo, joka voi horjuttaa ruotsalaisia paljonkin.

***

Miksi Ruotsi voittaisi: Tre Kronor oli alkusarjassa ainoa yli 40 maalin tekijä, vastustajien reput helisivät yhteensä peräti 41 kertaa. Tehtyjen maalien keskiarvo oli siis mielipuolinen 5,85. Jos sinikeltaiset iskevät heti alkuun maalin tai parikin, alkaa Suomen laulu vetää mahdollisesti välittömästi viimeisiä säkeitä.

Miksi Ruotsi häviäisi: Tiistainen Venäjä-peli oli nolo esitys. Ruotsalaismediakin kirjoitti, että moinen ei voi toistua, tai muuten laulukuoro kutsuu nopeasti. Jos Suomen vahvaksi tiedetty alakerta ja maalivahtiosasto onnistuvat, tulee Tre Kronorille vaikeuksia.

Seuraa häntä: Elias Pettersson sai aiemmin kisojen aikaan pahaa palautetta, kun tehot olivat odotettua heikommat. Vancouver Canucksin superpelaaja on kuitenkin herännyt hiljaa ja varmasti, ja nyt tehoja on kasassa jo 2+7=9 kappaletta. Hyökkääjä täytyy pitää kurissa pisteykkösen William Nylanderin (5+12=17) ja muiden kärkipelaajien tavoin.

***

Arvio: Mahdotonta sanoa, joukkueilla on kuitenkin kummallakin selvät ja hyvät vahvuutensa. Mutta koska jotain on pakko tähänkin kohtaan veistellä, heitetään arvioksi jatkoaika 3-3-tilanteen jälkeen. Leijonat on sitkeä ja kairaa jatkoon jollain tahtomaalilla. Kenties Savinaisen ensimmäisellä pömpelillä.

MUUT PUOLIVÄLIERÄENNAKOT:

Kanada – Sveitsi – laulaako käkikello viimeistä kertaa?

Tsekki – Saksa – suomalaisvelhon joukkue rimpuilee, mutta ei yllä jättipommiin

Venäjä – USA – kylmää sotaa vai Venäjän ylikävely?