Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosta ylistetään Suomen finaalipaikan arkkitehtina tällä hetkellä kansainvälisissä kiekkomedioissa ympäri maailman.

Aftonbladetin tunnettu kolumnisti Mats Wennerholm näkee Jalosella olevan kaikki eväät vaikka maan presidentiksi.

– Hän on muuttanut veden viiniksi. Ensin he kaatoivat 21 NHL-pelaajan Ruotsin ja nyt Venäjän. Se ei ole mitään muuta kuin aito kiekkoihme, Wennerholm äimistelee.

Ruotsalaistoimittaja nosti Leijonien ykkösmiehiksi Venäjä-välierässä ainoan maalin iskeneen kapteeni Marko Anttilan sekä huippupelin pelanneen maalivahti Kevin Lankisen, jonka kohdalla toimittaja muistutti tämän pelanneen vielä aiemmin kaudella jopa NHL:n ”farmin farmissa” ECHL:ssä.

Wennerholm vertaa Suomen tämän kevään MM-ihmettä jopa Lake Placidin vuoden 1980 olympialaisiin, joissa USA:n yliopistojoukkue kukisti finaalissa Neuvostoliiton voittamattomana pidetyn punakoneen.

– En myöskään silloin uskonut, että se oli totta. Nyt on pakko onnitella Suomea. Joukkue ilman NHL-tähtiä, mutta heidän sydämensä ovat Siperian kokoisia, Wennerholm jakaa tunnustusta itänaapuriin.

Päävalmentaja Jalonen sai ruotsalaismediassa lisäksi paljon kehuja tavasta saada nimettömän joukkueensa pelaamaan yhtensä kollektiivina. Riittääkö joukkuepeli MM-kultaan asti, selviää sunnuntai-iltana Kanadaa vastaan kello 21.15 alkavassa MM-finaalissa.

LUE MYÖS: Kuinka monta tunnistat? Tässä kaikkien Leijonat-pelaajien lempinimet