Pohjoisamerikkalaisessa NCAA:ssa reippaasti yli piste per peli -tahdilla liekehtinyt Florida Panthersin keskushyökkääjä Henrik Borgström voi olla pelipaikallaan seuraava samanlainen tähti yhtä lailla kuin esimerkiksi Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväinen tai Dallas Starsin pakki Esa Lindelltahoillaan.

Rapakon takana myös jo NHL:ssä pelannut ja tällä kaudella 50 ottelussa tehot 8+10=18 viimeistellyt suomalaislupaus treenaa alkaneen kesän aikana mm. mainittujen tähtien kanssa.

– Kyseessä on hyvä ryhmä, kolmisen viikkoa lepiä ottava Borgström hehkutti Panthersin nettisivuilla.

– Uskon olevani oikealla tiellä nähdessäni, kuinka nämä kaverit ovat ottaneet seuraavia steppejä, hyökkääjä jatkoi.

Lisäksi AHL:ssä Springfield Thunderbirdsin pelipaidassa 24 kamppailua pistein 5+17=22 pelannut suomalainen viettää aikaansa myös erään joukkuekaverinsa kanssa.

– Tiedän, että Panthers haluaa minun työskentelevän Aleksander Barkovin kanssa. Floridaan palaan joskus elokuussa ja alan sitten valmistautua tulevaan kauteen.

Mihinhän tulevaisuuden tähden harjoitteet keskittyvät?

– Haluan olla vahvempi ja nopeampi. Nämä ovat kaksi suurinta huomion kohdetta. Mielestäni en ole vielä lähellä minun potentiaaliani. Fyysisesti olen edelleen kuin keskikoululainen, Borgström latasi.

Helsingissä syntynyt 21-vuotias sentteri on Floridan juhannuksen 2016 ykköskierroksen varaus numerolla 23.