Ennen MM-kisoja ja niiden aikaan Leijonien tekeminen loi paljon puhetta. Nimettömään joukkueeseen ei luotettu, ja lisää rapaa niskaan toi alkulohkon päätöspelissä koettu katastrofaalinen, ehkä joidenkin mielestä nolo tappio Saksalle.

Tuo 2-4-häviö tiesi sitä, että Suomelle tuli puolivälierässä vastaan Ruotsi. Eli NHL-joukkue.

Kultaleijonien hyökkääjä Toni Rajala oli varsin hilpeissä tunnelmissa MTV Uutiset livelähetyksessä. Hän paljasti tappiosta huiman yksityiskohdan.

– Tässä on pieni inside-juttu. En tiedä, saisinko kertoa tätä uutisiin… Meidän joukkueenjohto oli taktikoinut Saksa-häviön. Me pelaajat emme tietäneet sitä.

LUE MYÖS: Unelmasta totta! MM-kultaleijona laittoi nimensä alle NHL-sopimukseen

Viime vuoden kisoissa Suomi lähti lauluun puolivälierissä Sveitsiä vastaan. Nyt sama maa oli alle sekunnin päästä välieräpaikasta Kanadaa vastaan. Vaahteranlehtipaidat tasoittivat varsinaisen peliajan viimeisillä kymmenysosilla ja voittivat jatkoajalla.

– Sveitsi olisi ollut tosi paha vastus puolivälierään. Me otimme mieluummin Ruotsin änäriäijät vastaan. Meillä on Marko-Mörkö (Anttila)! Rajala virnuili ja kehui valmennusjohtoa Saksa-tappiosta – oli se nyt sitten oikeasti suunniteltu tai ei.

– Meidän koutsit ovat oikeasti neroja.

MM-kisoissa tehot 1+4=5 tehnyt Rajala oli kunnosta päätellen nauttinut mestaruudesta pidempään varsin perinteikkäällä suomalaisella tavalla. Se on toki täysin ansaittua. Kansakin on ollut mukana.

– Kiitos koko Suomen kansalle. Uskoitte, ehkä alussa ette, mutta loppua kohden parani ja uskoitte meihin. Tämä on koko kansan mitali.

LUE SAMASTA MTV:N LIVE-LÄHETYKSESTÄ MYÖS:

Häh? Hilpeällä päällä ollut kultaleijona MTV:lle: Pelipaikka taattu jo ensi vuoden MM-kisoihin: ”Jos en ole pelaajana, olen joko houstina tai fanina”