Jokerit tiedotti keskiviikkona mm. nettisivuillaan, että se on hankkinut maalilleen Stanley Cup -voittaja Antti Niemen ensi kauden kattavalla sopimuksella. Pakki Sami Lepistö puolestaan jatkaa joukkueessa sopimuksella, joka on mallia 1+1.

Pelaajien nappaamiset miellyttävät puheenjohtaja Jari Kurria.

– Niemellä on voittajan luonne. Hän liikkuu hyvin isoksi pelaajaksi ja sopeutuu varmasti nopeasti pitkän tauon jälkeen eurooppalaiseen peliin.

– Lepistö taas on ollut kahden viime kauden ajan puolustuksemme pelitaitava ja tehokas johtohahmo, joka on kantanut minuuttimääräisesti vastuuta kenttäpelaajistamme selkeästi eniten.

Jokerit alkaa ainakin lapulla muistuttamaan jo jopa Leijonien tasoista nippua. Helsinkiläiset hankkivat nimittäin aiemmin keväällä mm. tuoreet maailmanmestarit Veli-Matti Savinaisen ja Mikko Lehtosen sekä leijonaikonit Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan.

Suomalaistuminen vaikuttaa olevan tietoinen veto.

– Analysoimme viime kauden tarkasti ja meillä oli selkeä tavoite saada aikaan muutosta. Olemme tulevalla kaudella suomalaisempi joukkue, meillä on puolustuksessa lisää kiekollisuutta sekä kenttäpelaajien takana kokenut maalivahti, joka on pelannut vuosikymmenen ajan maailman kovimmassa liigassa ja myös menestynyt siellä, Kurri huomautti.