Palaako Jori Lehterä KHL-huipulle? Venäläismedia pessimistisenä – nostaa esille karut faktat

© Kuva: Getty Images

Muutaman vaikeuksien täyttämän kauden jälkeen NHL:stä paluuta KHL:ään mahtiseura Pietarin SKA:n riveissä tekevän Jori Lehterän nykyvire aiheuttaa kysymyksiä Venäjän kiekkomediassa.

Venäläisen uutisjätti Sport Expressin kolumnisti Jevgeni Belushov epäileekin suomalaisen pelillistä antia Euroopan rikkaimman kiekkoseuran Pietarin SKA:n paidassa: ”Voiko 31-vuotias sentteri vahvistaa Pietarin SKA:ta?”, mies kysyy kolumninsa otsikossa.

Belushov toteaa kirjoituksessaan Lehterän saaneen edellisen KHL-rupeamansa aikana paljon apua nimenomaan parhaillaan St. Louis Bluesia kohti Stanley Cupin voittoa johdattavan Tarasenkon kanssa pelaamisesta. Suomalaisen hiipuminen NHL:ssä alkoikin juuri Bluesin päävalmentajaksi muutama kausi sitten tulleen Mike Yeon tiputtaessa miehen pois ykköstykkinsä rinnalta.

Venäläistoimittaja muistuttaa lisäksi sekä St. Louis Bluesin että Lehterän viimeisimmän NHL-seuran Philadelphia Flyersin tehneen kaikkensa suomalaisen jättisopimuksen poiskauppaamiseksi.

Tähtiä vilisevässä SKA:ssa Lehterä saanee kuitenkin jälleen rinnalleen viime vuosina ympäriltä puuttunutta tähtiloistoa. Venäjällä Lehterän uumoillaankin jälleen pääsevän käyttämään hyväkseen virtuoosimaista pelintekorepertuaariaan, johon sentterin viimeisinä NHL-vuosina ei nopeuden sekä tähtitason ketjukavereiden puuttuessa ollut mahdollisuutta.

LUE MYÖS: Leijonien MM-kultavalmentaja uusien haasteiden pariin – siirtyy Sveitsin mestarijoukkueen valmennustiimiin!

LUE MYÖS: Leijonien MM-juhlallisuudet jatkuvat – MTV Urheilu: Luvassa vielä ainakin kolmet eri kultajuhlat

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!