Jo kahdesti peräkkäin ilman pudotuspelipaikkaa NHL:ssä jäänyt New York Rangers vahvistunee tulevalla kaudella suomalaisella teinisensaatio Kaapo Kakolla.

Toisena NHL:n varaustilaisuudessa vuoronsa saava Rangers saanee Kakon itselleen ykkösenä varaavan New Jersey Devilsin päätyessä suurella todennäköisyydellä jenkkilupaus Jack Hughesiin.

Rangersin ykköstähtiin lukeutuva, itsekin aikanaan kuudentena varaustilaisuudessa napattu ruotsalaiassentteri Mika Zibanejad varoittaa kuitenkin NHL-seuraajia kasaamasta liikaa paineita tulevalle kärkivaraukselle.

– Kun sinulla on käytössäsi näin korkea varausvuoro – ja kun tiedät kuinka hyviä he ovat, tiedän koska olen nähnyt molempien pelaavan, olet tietenkin innoissasi tulevaisuuden suhteen. Mutta sinun on oltava myös kärsivällinen heidän kanssaan. Siirtyminen NHL-tasolle on haasteellista. Jotkut pelaajat käsittelevät muutoksen paremmin kuin toiset. Et voi tietää sitä ennakkoon. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja mitä ikinä tapahtuukaan, se olisi hyväksi joukkueelle, Zibanejad muistuttaa taalakaukaloiden raadollisuudesta NHL.comille.

Hughesia ja Kakkoa vertailtaessa suomalaista pidetään yleisesti valmiimpana hyppäämään NHL-vauhtiin jo tulevalla kaudella. NHL:n varaustilaisuus järjestetään juhannuksena.

LUE MYÖS: Herkullinen arvio: Sebastian Aho allekirjoittaa mammuttimaisen NHL-sopimuksen – tajuton vuosipalkka

LUE MYÖS: Leijonien MM-kultavalmentaja Jukka Jalonen avasi tulevaisuuden suunnitelmiaan venäläislehdelle: ”Ehkä vuoden päästä…”