Näitkö? NHL-mestaruusjuhlissa upea suomalaishetki – Ville Husso pääsi nostelemaan Stanley Cup -pokaalia

© Kuva: Getty Images

NHL:n finaalihumussa nähdään tänä kesänä myös yksi suomalainen.

St. Louis Blues teki hurjan tempun, kun seura marssi ensimmäistä kertaa historiansa aikana Stanley Cup -mestariksi. Kevään tuhkimotarina ratkesi vasta finaalien seitsemännessä pelissä, kun joukkue kaatoi Boston Bruinsin vierasjäällä maalein 4-1.

Vaikka Bluesin riveissä ei nähty pudotuspeleissä yhtään suomalaista, pääsi kannua nostamaan yksi Leijonista ja Suomesta tuttu nimi. Joukkueen kolmosvahti Ville Husso sai hienon palkinnon pitkästä kaudesta, kun nuorukainen oli mukana kultajuhlissa.

TV-kamerat tallensivat myös Husson hienon hetken Stanley Cup -pokaalin kanssa, kun kannu nousi komeasti torjujan käsivarsien varaan. Juhlahumuun pääsy oli ansaittua – nuori suomalainen on raatanut pitkin kautta AHL:ssä ja keväällä NHL-joukkueen matkassa tärkeässä, mutta näkymättömässä kolmosvahdin roolissa.

Husso ei saa silti nimeään Stanley Cup -pokaaliin. Se olisi edellyttänyt peliminuutteja pudotuspeleissä tai NHL-runkosarjassa 41 ottelua.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!