Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti vancouverilaisella radiokanavalla, että Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin käyvät kauppaneuvotteluja kahdesta hyvin ylipalkatusta hyökkääjästä.

Friedmanin mukaan Oilersin hyökkääjä Milan Lucic sekä Canucksin hyökkääjä Loui Eriksson ovat neuvottelujen keskipisteenä.

Lucicin ja Erikssonin erikoisuus on siinä, että molemmat tienaavat täysin järjetöntä palkkaa suorituksiinsa nähden. 31-vuotias Lucic nettoaa kuusi miljoonan dollaria kaudessa vuoteen 2023 asti, kun taas 33-vuotias Eriksson tienaa kuusi miljoonan dollaria kaudessa vuoteen 2022 saakka.

Friedmanin näkee, että Erikssonin kauppa-arvo on tällä hetkellä hieman parempi kuin Lucicilla, joten Oilersin pitäisi tarjota jotain lisänä. Friedman spekuloi radiossa, että tämä tasoittava palanen voisi olla suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples pitää Friedmanin ajatusta pöyristyttävänä.

– Puljujärvi on vasta 21-vuotias, hän on iso, roteva poika, jolla on paljon raakaa lahjakkuutta, mutta hyvin vähän onnistumisia. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen kauppa-arvonsa on hyvin matala. Miksi myydä hänet pois halvalla? Miksi antaa hänet samassa divisioonassa pelaavalle veriviholliselle, jotta hän kummittelisi sielä vielä vuosien ajan hyvänä kakkosketjun hyökkääjänä. Hänen kauppaaminen olisi karmea idea tällä hetkellä, Staples latasi.