Tuukka Raskille jääkylmä suihku niskaan – suomalainen maansa myynyt: ”Painajainen, shokki…”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalilla NHL:n finaalisarjassa torjunut Tuukka Rask oli luonnollisesti pettyneen oloinen Suomen aikaa torstaiaamuna, kun St. Louis Blues oli pyyhkäissyt Stanley Cupin loppuotteluissa seitsemännen pelin voittoon ja mestaruuteen.

Kauden viimeinen matsi päättyi Bluesin voittoon 4-1. Pelin käsikirjoituksen käänsi avauserä, joka meni sille 2-0 – vaikka laukaukset kirjattiin Bruinsille 12-4.

– Ensimmäinen erä oli melkoinen painajainen, suomalaisvahti sanoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

Päätöserässä Blues tuplasi johtonsa. Bruinsin 1-4-kavennus koitoksen lopulla oli silkkaa kosmetiikkaa.

– Kyllä me yritimme siinä kahden maalin tappioasemassa, mutta mikään ei vain onnistunut. Ei sittenkään, vaikka luotimme itseemme. Onhan se pienimuotoinen shokki, kun dominoi erää ja on silti 0-2-tappiolla, Rask kertasi alkua.

Suomalaiselle merkattiin ottelussa vain 16 torjuntaa. Blues-vahti Jordan Binnington joutui ottamaan 32 koppia. Joku voisi puhua lopputuloksen suhteen huutavasta vääryydestä.

– Tuntui siltä, että heidän pelisuunnitelmansa oli se, ettei lauota paljon. Heitetään kiekkoa päätyyn ja koetetaan sitä kautta saada karvausta aikaiseksi. Odotetaan vain, että vastustaja tekee virheen.

Kauden seitsemän viimeistä peliä olivat suomalaisen mukaan poikkeuksellisia.

– Todella epätavallinen finaalisarja. Pari isomaalista ottelua. Joka ottelussa ensimmäinen tai pari ensimmäistä maalia olivat tosi tärkeitä, ja tänään vastustaja teki ne. Sen jälkeen meillä oli melkoinen vuori kavuttavana.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!