Yksi juhannuksena Kanadan Vancouverissa järjestettävän NHL-varaustilaisuuden kiinnostavista suomalaisnimistä on puolustaja Anttoni Honka.

Hongan perheessä varaustilaisuutta jännitetään jo toisen kerran, sillä Anttonin isoveli Julius napattiin maailman kovimpaan kiekkoliigaaan 2014, kun Dallas Stars huusi pikkuveljensä tapaan puolustajana pelaavan Juliuksen koko tilaisuuden 14.pelaajana.

Pikkuveli on herättänyt rapakon takana jo runsaasti kiinnostusta ja aiemmin kesäkuussa Buffalossa järjestetyllä NHL Scouting Combine -testileirillä peräti 17 seuraa halusi haastatella häntä.

Hongan ajatukset tulevasta varaustilaisuudesta ovat kuitenkin maltilliset.

Hän kertoo NHL:n suomenkielisillä sivuilla julkaistussa haastattelussa keskittyvänsä toistaiseksi lähinnä hakemaan tulevalle kaudelle liigapaikkaa JYPin kokoonpanosta.

– Liigapaikka oli tavoite jo viime kaudella, mutta sitten itsellä jäi vähän piippuun. Kausi oli vähän vaihteleva. Välillä onnistui ja välillä ei, 18-vuotias Honka pohdiskeli.

Kausi oli nuorelle puolustajalle monenlaisia vaiheita täynnä, sillä hän pelasi sesongin mittaan JYPin lisäksi Jukureissa, sekä Mestiksen KeuPa HT:ssä.

Suurin menestys tuli tammikuussa, kun Honka oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittaneessa joukkueessa.

Maailmanmestaruus oli puolustajalle jo uran toinen vajaan vuoden sisään, sillä keväällä 2018 Honka juhli alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.