Ilves on saamassa Lukas Dostalista ykkösvahdin myös ensi kaudeksi.

Viime kaudella seuraa edustanut tshekkilupaus solmi kesällä kolmen vuoden tulokasdiilin NHL-seura Anaheim Ducksin kanssa. Sopimuksessa oli kuitenkin pykälä, jonka mukaan torjuja palaa Suomeen ja Ilvekseen, mikäli pelipaikka ei aukea rapakon takana.

Ducks ilmoitti tuoreeltaan lisäyksestä maalivahtiosastolleen, kun seura kertoi tehneensä vuoden diilin NHL-konkari Ryan Millerin kanssa. Se saattaa sinetöidä samalla myös Dostalin paluun – Ducksin maalivahtisasto näyttää tällä hetkellä hyvin valmiilta.

Joukkueen ykköstorjuja lienee jatkossa John Gibson, joka saa kiriapua Millerilta. Kaksikon kylkeen on tällä hetkellä hyvin vaikea murtautua.

– Tavoitteeni on pelata NHL:ssä. Tehtyäni sopimuksen Anaheimin kanssa unelmani on askeleen lähempänä, mutta mikäli NHL-paikka ei vielä ensi kaudella aukea, palaan mielelläni Ilvekseen, sillä tiedän, että se on minulle paras paikka kehittyä pelaajana, Dostal kertoi aiemmin kesällä Ilveksen tiedotteessa.

Dostal palastui jo kesken viime kauden huippuavuksi Liigaan. 18-vuotias torjuja oli heti vakuuttava uudessa seurassaan. Ei ole ihme, että joukkueen päävalmentaja Karri Kivi vertasi Dostalia kesken kauden jo Miikka Kiprsusoffiin.

– Ilves antoi minulle aidon mahdollisuuden miesten tasolla, mitä arvostan valtavasti. Työskentely maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa vei minua jo viime kaudella eteenpäin päivittäin, joten olen erittäin motivoitunut ja onnellinen saadessani mahdollisuuden jatkaa osana Ilveksen organisaatiota, Dostal itse summasi.

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko varataan ensimmäisenä NHL:ään!

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko pettyy NHL-varaustilaisuudessa